Talangen är nu tidernas poängkung i J20 Nationell

Kalle Carlsson har öst in poäng i J20 Nationell de senaste säsongerna. Nu har Moratalangen också blivit den bästa poängplockaren i ligans historia.
– Det är kul, ett bra kvitto att man har gjort någonting bra, berättar 19-åringen för Hockeysverige.se.

Foto: Bildbyrån. Kalle Carlsson har haft framgångsrika år i J20 Nationell.

Redan som U17-spelare var Kalle Carlsson uppe och producerade i J20 Nationell. Efter att förra säsongen ha exploderat och stått för 63 poäng på 50 matcher valde talangen att flytta till Mora.

Där han den här säsongen har börjat med 17 poäng på tolv matcher. En siffra som gör att han nu är den bästa poängplockaren i J20 Nationell – någonsin.

– Ja, jag fick höra det i lördags när det hände. Det är kul, ett bra kvitto att man har gjort någonting bra. Det är bara att jobba vidare, berättar forwarden.

Beskriv de fyra åren du haft i ligan?
– Jag fick komma upp där året i J18 och vi hade ett väldigt bra J20-lag där i Örebro och jag fick komma upp och spela där. Sen har det har rullat på och jag har fått spela och lära mig otroligt mycket. Jag har fått logga många minuter och det är viktigt att bygga på fysiken och med mycket träningar och sånt. J20 är en rolig liga, det går mycket fram och tillbaka, så det har varit kul.

Kalle Carlsson är tidernas poängkung: “Känns som att jag är på rätt väg”

Inför den här säsongen valde Kalle Carlsson som sagt att lämna Örebro efter fyra säsonger i klubben. I Moras J20 har han nu föga förvånande blivit en av de ledande spelarna, och är också lagets poängbästa spelare hittills.

Där han byggt vidare på utdelningen från den förra säsongen i Örebro.

– Förra säsongen hade vi ett riktigt bra och offensivt lag i Örebro. Jag har haft en bra sommar med fysiken och explosiviteten. De första tre snabba skären har jag fått mer utdelning på i år. Det känns som att jag är på rätt väg.

Det var i helgen som han passerade Liam Svensson, som förra året tog rekordet. Innan dess var det AIK-ikonen Richard Gynge som innehade titeln. Nu är det alltså Carlsson med 142 poäng på 136 matcher som leder poängligan.

Frågan är nu också när chansen i A-laget kommer. Mora har ett starkt lag och en bra forwardssida, men de har också för vana att plocka upp och förädla talanger.

– Jag är med i tankarna. Det är viktigt för mig som inte har brunkar-rollen att jag får spela mina powerplay-minuter och inte hamnar i en fjärdekedja. Fortsätta spela mycket och bygga på mig med fysiken. Sen kanske det kommer skador och så får jag ta chansen när den kommer. Det är så vi har sagt just nu.

Siktar mot seniorhockeyn: “Det är något jag hoppas på”

Kalle Carlsson har gjort matcher med juniorlandslagen fyra år i rad. Något mästerskap har det dock inte blivit ännu. I den senaste landslagssamlingen blev det fem poäng på fyra matcher, och det återstår att se om han hinner övertyga Magnus Hävelid att han ska ha en plats i årets lag.

Men först och främst är det nu fokus på steget till seniorhockeyn.

– Det är en bra stor skillnad på fysiken, närkamperna och sargduellerna. Du måste vara starkare på pucken. Misstagen som du gör i J20 lär du skala bort om du ska vara däruppe. Tappar du pucken på fel ställe går det snabbt och kan smälla. Det blir noggrannare allting.

Var Moras förmåga att förädla talanger något som spelade in i ditt val att gå till klubben?
– Det är lite så. Man har sett åren innan att de är bra på att utveckla spelare och ge dem chansen. Det är något jag hoppas på.

Med bara 13 omgångar spelade av årets J20 Nationell finns nu också chansen att putsa rekordet och dra iväg ordentligt.

TV: De fem backarna som är tuffast att möta – enligt Kalle Östman

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: