Tidigare SHL-backen placeras på waivers

Joakim Ryan lämnade Malmö och återvände till Nordamerika under lågsäsongen.
Men nu placeras svensk-amerikanen på waivers av Carolina Hurricanes.

Joakim Ryan ser ut att bli nedskickad till AHL. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Det blev tre säsonger i Malmö Redhawks för Joakim Ryan där han var en tongivande back för skåningarna.

I våras stod det dock klart att 31-åringen fick lämna Malmö och i stället väntade en återkomst till Nordamerika. Under sommaren presenterades Ryan nämligen av Carolina Hurricanes där han hade skrivit ett NHL-kontrakt för årets säsong.

Joakim Ryan har dock varit skadad under hösten och inte ingått i Carolinas trupp under säsongsstarten. Nu har Ryan återhämtat sig från sin underkroppsskada och då meddelar “Canes” att backen placeras på waivers i syfte att skickas ner till AHL.

Det innebär att alla 31 andra NHL-lag nu har chansen att göra anspråk på Ryan över det kommande dygnet, men om inget lag plockar upp honom så kommer Ryan att omplaceras till Carolinas farmarlag Chicago Wolves – där tidigare Röglecoachen Cam Abbott är tränare.

Joakim Ryan stod för en riktigt stark säsong direkt efter flytten till Malmö med 31 poäng på 52 matcher under 2021/22. Han hade dock ett tyngre år 22/23 då Malmö hamnade i kval. Fjolåret blev då hans sista säsong i Redhawks och han var då assisterande kapten för klubben.

Tidigare i sin karriär har Ryan spelat 145 NHL-matcher för San Jose Sharks, Los Angeles Kings och Carolina Hurricanes.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: