TV: Stjärnan spräcker målnollan – i galen match

Adrian Kempe har gjort sitt första mål för säsongen. I kvällens galna match mot Ottawa hittade den svenska stjärnan rätt. LA förlorade till slut matchen med 8-7.

Se när Adrian Kempe spräcker målnollan i spelaren ovan!

Förra säsongen blev det 75 poäng på 77 matcher och säsongen innan det 41 mål. Nu har Adrian Kempe spräckt målnollan för den här säsongen.

I kvällens match mot Ottawa klev forwarden fram i powerplay och visade upp sitt farliga direktskott när han dundrade in 3-1 i den andra perioden från dålig vinkel. Målet kom också mot den svenska målvakten Anton Forsberg, som startade i Linus Ullmarks frånvaro. Det var också det sista Forsberg gjorde i match för drygt en minut senare fick svensken kliva av till förmån för dansken Mads Sogaard.

Efter att Ottawa reducerat till 3-2 var svensken också med och assisterade till Alex Laferrieres 4-2-mål.

Den händelserika andra perioden fortsatte dock och kort därefter 4-3 och 4-4 inom loppet av 21 sekunder. Målkalaset var dock inte slut där utan LA Kings svarade återigen och skickade in 5-4 genom Kevin Fiala, som gjorde sitt andra mål i matchen. Innan periodpausen kom också 5-5 genom Zac MacEwen. Period två slutade alltså 4-3 i fördel till Ottawa.

Galna målkalaset fortsatte

I den tredje perioden ville inget av lagen sakta ned. Istället fortsatte det galna målkalaset.

Lagen fortsatte nämligen att hitta nätet och med fem minuter kvar av matchen kvitterade LA till 7-7 (!). Ett resultat som stod sig resten av ordinarie tid. I förlängningen kom sedan avgörandet när Josh Norris prickade in matchens 15:e mål.

Adrian Kempe har sedan tidigare en assist på de inledande två matcherna.