Första och andra målet i Toronto: “En bra start”

Natten till söndag gjorde William Nylander sina två första mål för säsongen i NHL.
Natten till idag fick brorsan, Alexander, jubla över sina första två i Torontos organisation.

Alexander Nylander. Foto: X (Toronto Marlies).

Alexander Nylander ville inte vara sämre än brorsan.

När han inatt klev ut på isen för att göra sin andra match sedan flytten till Toronto, slog 26-åringen till två gånger om. Toronto Marlies vann AHL-mötet med San Diego Gulls med 4-1 och Nylander var stor segerorganisatör genom 1–1 och 2–1 i matchen – båda i powerplay.

– Det var en lite långsam start, men vi började spela enklare, vilket ledde till våra mål. Vi har saker att jobba på, men det är en bra start på säsongen för oss, säger han i en intervju på klubbens sociala medier efter segern.

Målen var även Nylanders första och andra i Torontos organisation sedan flytten från Columbus Blue Jackets i juli. I och med detta står han nu även på tre poäng efter sina två första matcher i nya tröjan. Ett gott tecken för forwarden som säkerligen mycket gärna vill klättra upp till NHL för att ta plats bredvid brorsan.

Som sagt, öppnade William Nylander även sitt målkonto för säsongen under helgen. Detta med två fullträffar i 4–2-segern mot Pittsburgh Penguins.

För Alexander Nylander är detta den sjunde säsongen han gör nere i AHL. Uppe på den stora scenen har han tidigare gjort 121 matcher och 49 poäng.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: