TV: Svensken toppar poängligan – efter solomålet

Calgary Flames vinner säsongens första “Battle of Alberta”.
Detta mycket tack vare en viss Rasmus Andersson som nu toppar backarnas poängliga i NHL.
– Jag är riktigt nöjd med insatsen, säger Flames-tränaren, Ryan Huska på presskonferensen.

Rasmus Andersson. Foto: Bildbyrån & Viaplay.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Med två av två möjliga segrar bakom sig gick Calgary Flames inatt in i “Battle of Alberta” mot Edmonton Oilers. Stanley Cup-finalisterna från i fjol fick jubla tidigt, men därefter vände gästerna på det hela till en 4–1-seger – mycket tack vare en storspelande Rasmus Andersson.

Den 27-årige backen bjöd inte minst på ett solomål där han plockade med sig pucken från egen blålinje och snurrade runt i offensiv zon innan ett snabbt avslut kom till 1–1 i matchen.

Det tog dock inte slut där.

I den tredje perioden såg Andersson till att både spela fram Anthony Mantha och Justin Kirkland till varsitt mål innan 4–1 kom i tom bur och fastställde resultatet. Poängen innebar att Andersson utsågs till matchens lirare och att han nu toppar backarnas poängliga i NHL (2+3) efter Calgarys tre första matcher.

– Efter de första tio minuterna blev vi bättre och bättre. I tredje perioden kontrollerade vi det bra, även när de satte lite press på oss sent i matchen tycker jag att vi hanterade det bra. Jag är riktigt nöjd med insatsen, säger Flames-tränaren, Ryan Huska på presskonferensen.

28-åringen första fullträff i NHL

Nattens match handlade dock inte bara om Rasmus Andersson. Justin Kirkland, som stod för 3–1 i mötet, fick jubla över sitt första mål i NHL – vid 28 års ålder. Detta efter att han draftades i andra rundan 2014 och tagit en lång väg till NHL via åtta säsonger i AHL.

– Det är nästan som att världens tyngd försvunnit från mina axlar. Det betyder så mycket, särskilt en natt som denna, i Battle of Alberta. Vänner och familj tittar på, det är speciellt. Jag kunde inte ha ritat upp det bättre själv, säger han efter segern till NHL.com.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: