Svårstoppade HV 71 fortsätter vinna – 4-2 mot svaga Leksand

HV 71 vann med 4-2 (3-0, 0-2, 1-0) borta mot Leksand på söndagen och tog därmed lagets fjärde raka seger i SDHL. Det innebär också att Leksand åkte på sjätte förlusten i rad.

HV 71 spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Julia Nearis, Kennedy Bobyck och Elin Svensson. Leksand reducerade dock till både 1-3 och 2-3 genom Saga Tynell-Nissas och Agata Sarnovska efter 10.58 av perioden. 14.10 in i tredje perioden slog Julia Nearis till återigen framspelad av Elin Svensson och Jessica Adolfsson och ökade ledningen för HV 71. 2-4-målet blev matchens sista.

HV 71 ligger på åttonde plats i tabellen efter matchen, medan Leksand är på tionde och sista plats.

Fredag 25 oktober 19.00 spelar Leksand hemma mot Modo. HV 71 möter Brynäs borta i Monitor ERP Arena fredag 18 oktober 18.00.