Ryck i sista perioden avgjorde för Halmstad J18 hemma mot Mölndal

En jämn match mellan hemmalaget Halmstad J18 och gästande Mölndal avgjordes först i tredje perioden. Då drog Halmstad J18 ifrån och vann matchen i allettan Norra med 3-1 (1-0, 0-1, 2-0).

– En bra match där vi får spela mycket anfallsspel. Vi skjuter 66 skott så vi hade kanske kunnat få mer utdelning än vad vi egentligen får. Avgörandet kom 8. 48 in i tredje perioden, tyckte Halmstad J18:s huvudtränare Wille Bengtsson, efter matchen.

Första perioden var jämn. Halmstad J18 inledde bäst och tog ledningen genom Hugo Jonasson efter 8.41, men Mölndal kvitterade genom Anton Moberg i slutet av perioden.

I tredje perioden gjorde Halmstad J18 2-1 efter 8.48 genom Karl Emvall framspelad av Ville Emvall och Philip Bernström. Och med bara 1.51 kvar satte Adrian Runsten avgörande 3-1 på pass av Julius Roth.

När lagen möttes senast slutade det med seger för Halmstad J18 med 6-0.

Halmstad J18 tar sig an Kungälv i nästa match borta söndag 20 oktober 12.40. Mölndal möter samma dag 12.00 Vänersborg borta.