Talangens besked efter succén: “Då spelar jag gärna här”

Felix Nilsson återkallades till Rögle och har sedan imponerat med fyra poäng på fyra matcher.
Nu hyllas 19-åringen – och svarar om sin framtid.
– Jag vill helst inte att det ska bli för ryckigt, säger Nilsson till hockeysverige.se.

Felix Nilsson har imponerat efter att ha blivit återkallad av Rögle. Foto: Bildbyrån

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Efter sex raka förluster så kunde Rögle bryta den trista sviten genom att besegra HV71 i gårdagens bottenmöte. Trots att Rögle tappade en 3-1-ledning till 3-3 så lyckades laget vinna med 4-3 i förlängning.

Hjälte blev då 19-årige Felix Nilsson som klev fram och sköt det avgörande sudden-målet för Rögle.

– Det var väldigt kul att se den gå in, det var mycket känslor. Både lättnad och glädje. Framför allt var det viktigt för laget, säger Nilsson till hockeysverige.se efter avgörandet.

Nilsson var en av Rögles bästa spelare i vinsten mot HV71 och stod för tre poäng (1+2).

Du måste vara ganska nöjd med insatsen va?
– Ja, de två assisterna var väl inte så märkvärdiga. Det var två andraassister så där hade jag väl lite tur. Men jag är nöjd, jag tycker att jag har spelat bra i de matcherna när jag har fått vara här.

Hyllas av tränaren: “Höjt oss i vår situation”

Felix Nilsson lånades ut från Rögle till Oskarshamn innan säsongen men eftersom Rögle har haft skadekris, med stjärnforwards som Dennis Everberg, Daniel Zaar och Leon Bristedt på skadelistan, så kallades Nilsson tillbaka till Rögle. Han har då fått göra fem matcher i HockeyAllsvenskan och fyra matcher i SHL under säsongsstarten.

Hur har det känts att ha varit tillbaka i SHL-hettan igen?
– Nej, men man märker att det är lite skillnad. Det går mycket snabbare och alla är lite starkare och allt sådant. Sedan har det varit kul att vara tillbaka i Rögle, träffa alla polare igen och alla runt klubben. Det har varit kul.

Nilsson hyllades då också av Rögles tränare Roger Hansson för sina insatser efter att ha kallats tillbaka från Oskarshamn.

– Jag tycker att “Fellan” har varit jätteduktig. Han har hjälpt oss i vår situation och höjt oss. Han har gjort bra prestationer, jättebra, säger Hansson.

Är det läge att behålla honom då med tanke på hur han har presterat?
– Det är inte jag som bestämmer det men utifrån prestation så har han gjort det jättebra, säger Roger Hansson.

Roger Hansson imponeras av Felix Nilssons spel i Rögle. Foto: Bildbyrån

Felix Nilsson om säsongsstarten: “Har försökt ta tillvara på chansen”

I Oskarshamn hade 19-åringen inlett med 1+0 på fem matcher men under sina fyra matcher tillbaka i Rögle så har Felix Nilsson nu gjort fyra poäng (1+3). Han har då redan bättrat på sin notering från i fjol då det blev 1+2 på 41 SHL-matcher i Rögle. Nilsson kämpade då med begränsad istid i SHL och fick också spela en hel del i Rögles J20-lag – men nu har han kommit in i seniorhockeyn på ett mycket bättre sätt.

– Det var ett ganska tufft år förra året. Det var lite tufft mentalt och med självförtroendet. Jag har fått väldigt bra hjälp i Oskarshamn och kan bara tacka för förtroendet som jag har fått, säger Nilsson

Känner du att du nu, under de här fyra matcherna, har visat att du klarar av att spela i SHL?
– Nej, jag vill väl inte säga så kanske. Jag har gjort ett mål på fem matcher i HockeyAllsvenskan så jag vet inte ens om jag är bra nog att spela där. Jag har bara försökt ta tillvara på chansen här och sedan får vi se vad som händer i framtiden.

Men produktionen är väl inte allting?
– Jo, jo, så är det… Men samtidigt så ska jag väl vara en poängspelare och har haft den rollen i Oskarshamn så det är väl det jag förväntar mig av mig själv, säger Nilsson och fortsätter:
– Jag har fått jättebra hjälp av tränarna, både här (i Rögle) och i Oskarshamn. Jag har mycket att tacka Oskarshamn för och framför allt förtroendet som jag fått där under säsongledningen.

Felix Nilsson har varit utlånad till Oskarshamn under säsongsstarten. Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Ser ut att stanna i Rögle: “Jag vill spela”

Från början var det sagt att Felix Nilsson skulle återvända till Rögle för spel i fyra matcher för att sedan lånas tillbaka till Oskarshamn. Alltså var planen ursprungligen att han skulle återvända till Oskarshamn efter gårdagens match mot HV71.

Men nu ser junioren ut att få stanna i Rögle – åtminstone ett kort tag till.

– Vi får väl se lite. Jag ska kanske spela på torsdag mot Örebro sedan får vi se. Jag vet faktiskt inte så mycket själv.

Hur känner du själv, är det Rögle som du vill spela i?
– Ja, men framför allt så vill jag ju spela. Jag vill kunna spela powerplay och spela många minuter, om det är i Rögle så spelar jag gärna här men om den möjligheten inte finns här så spelar jag mer än gärna i Oskarshamn.

19-åringen, som draftades av Nashville Predators i andrarundan 2023, menar då att det vore bra för hans utveckling att få spela på en och samma plats och känna den tryggheten – snarare än att få hoppa fram och tillbaka.

– Jag vill helst inte att det ska bli för ryckigt. Men jag litar mycket på Hampus (Sjöström, sportchef i Rögle) och på Oscar (Alsenfelt, sportchef i Oskarshamn) och min agent att vi kommer hitta någon bra lösning. Vi får se hur det blir kommande vecka här, avslutar Felix Nilsson.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: