Leksands tunga svit förlängd

På fredagen kom sjunde raka segern i SDHL för Frölunda HC. Det blev 4-1 (0-1, 1-0, 3-0) borta mot Leksand. Det innebär att Leksand åkte på femte raka förlusten.

Leksand tog ledningen efter 19.12, genom Ida Press assisterad av Sofia Sohlin och Emilie Kruse Johansen. Efter 1.23 i andra perioden slog Edit Danielsson till, och kvitterade för Frölunda HC. Frölunda HC spelade bra i tredje perioden och gick från 1-1 till 1-4 genom mål av Emilia Vesa, Sanni Rantala och Elisa Holopainen och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.23 kvar att spela.

I tabellen innebär det här att Leksand nu fortfarande är sist i serien. Frölunda HC är på andra plats. Ett fint lyft i tabellen för Frölunda HC som så sent som den 14 september låg på sjunde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 13 oktober. Då möter Leksand HV 71 i Tegera Arena 15.00. Frölunda HC tar sig an SDE borta 16.00.