Dubbla smällar för Färjestad

Marian Studenic stängs av i två matcher och Emil Alba missar 3-6 veckor med en skada. Färjestad får därmed vara utan två ordinarie forwards den närmsta tiden.

Foto: Bildbyrån. Emil Alba och Marian Studenic.

Emil Alba skadade sig i tisdagens CHL-match mot Ocelari Trinec och missade även torsdagens möte mot Frölunda. Nu står det klart att forwarden tvingas vara borta ett tag till. Det blir nämligen 3-6 veckors rehab för nyförvärvet.

– Emil har ådragit sig en skada och vi får räkna med en rehabliteringstid på mellan 3-6 veckor, säger den medicinskt ansvariga Mattias Hell.

Men det är inte bara Emil Alba som man får klara sig utan. Även Marian Studenic missar de kommande två matcherna. Det efter en huvudtackling på Frölundas Nicklas Lasu.

Blir av med två forwards

Det var i mitten av den första perioden av rivalmötet som slovaken kom fel in i situationen och tacklade motståndaren mot huvudet. Det gör att disciplinnämnden nu har beslutat att stänga av stjärnan.

Disciplinnämndens nyckelfaktorer är:

• Tacklingen, som är sen och sker med en uppåtgående rörelse, utförs med armbågen mot huvudet.

• Skaderisk.

• Kraften i tacklingen är något reducerad.

Färjestads kommande två matcher är under lördagen mot Örebro borta och på torsdag mot Malmö hemma. Marian Studenic har gjort åtta poäng lika många matcher i säsongsupptakten och har visat sig vara en viktig offensiv spelare för Färjestad.

Laget ligger just nu tvåa i tabellen efter åtta omgångar.

TV: Färjestads Linus Johansson gästar Godmorgon NHL!

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: