Frölunda vann efter sen kvittering mot Färjestad

Det var lika efter 60 minuter efter en sen kvittering av Frölundas Filip Cederqvist, och i förlängningen kunde Frölunda avgöra den jämna matchen borta mot Färjestad i SHL genom Dominik Egli efter 1. 3. Slutresultatet blev 4-5 (0-2, 1-0, 3-2, 0-1).

Dominik Egli stod för Frölundas avgörande mål 1.03 in i förlängningen.

I början av matchen var Frölunda starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Christian Folin och Arttu Ruotsalainen. Färjestad reducerade dock till 1-2 genom Oskar Steen tidigt i andra perioden av perioden.

Frölunda utökade ledningen på nytt genom Max Friberg efter 20.32. 3.53 in i tredje perioden slog Viktor Lodin till på pass av Oskar Steen och Jonathan Andersson och reducerade för Färjestad.

Efter 4.34 slog Per Åslund till på pass av David Tomasek och Adam Ollas Mattsson och kvitterade för Färjestad.

Laget tog ledningen med 1.45 kvar att spela på nytt genom Per Åslund på pass av Viktor Lodin och Magnus Nygren.

Frölunda kvitterade till 4-4 med 16 sekunder kvar att spela genom Filip Cederqvist framspelad av David Edstrom och Dominik Egli.

I förlängningen tog det 1.03 innan Frölunda också avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Dominik Egli, på pass av Max Friberg och Henrik Tömmernes.

Färjestads Viktor Lodin stod för ett mål och två assists.

Det här var Frölundas tredje uddamålsseger.

För hemmalaget betyder resultatet andra plats i tabellen. Frölunda är på sjunde plats. Färjestad var sjua i tabellen för 15 dagar sedan, men har fått ett lyft.

Lördag 12 oktober möter Färjestad Örebro Hockey borta 18.00 och Frölunda möter Linköping hemma 15.15.