Sam Montembeaults monsterpremiär – slår NHL-rekord

Målvaktens monsterpremiär – slår NHL-rekord

Montréal besegrade Toronto med 1–0 i nattens NHL-premiär.
Stor matchvinnare för Canadiens blev målvakten Sam Montembeault som stoppade hela 48 skott i segermatchen – och därmed slog han ett nytt NHL-rekord.
– Han gjorde en perfekt match, säger lagkamraten Mike Matheson till Montreal Gazette.

Sam Montembeault och Cole Caufield. Foto: Eric Bolte/USA TODAY Sports/BIldbyrån

Montréal och Toronto ställdes inför ett prestigemöte direkt, när de två klassiskerlagen ställdes mot varandra i nattens premiärmatch.

Hemmalaget skulle i slutändan dra det längsta strået sedan Cole Caufield noterats för matchens enda mål, men det var målvakten Sam Montembeault som stal rampljuset denna premiärmatch i Montréal. Canadiens-målvakten stoppade inte mindre än 48 skott när hemmalaget säkrade sin 10-seger mot rivalen.

Han gjorde en perfekt match. Det är en grym start på säsongen för honom och för oss, det känns väldigt bra, säger lagkamraten Mike Matheson till Montreal Gazette.

Slår svenskens NHL-rekord

Montembeaults 48 räddningar innebar att han slog svenske Filip Gustavssons rekord (41 räddningar förra säsongen) för flest antal räddningar i en premiärnolla i NHL.

Jag var nervös innan jag klev ut på isen. Det är första matchen för säsongen och du vill göra det bra. Det var mycket publik och alla såg framemot den här matchen. Det är en viktig seger för oss, säger Montembeault.

Matchens enda mål föll i den första perioden, då Cole Caufield kunde överlista Anthony Stolarz i Toronto-målet med ett direktskott i powerplay.

Montréal Canadiens – Toronto Maple Leafs 1–0 (1–0, 0–0, 0–0)
Montréal:
Cole Caufield (1).
Toronto:

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: