Olle Standell öppnar för att stanna i SSK: "Absolut"

Efter tuffa tiden – öppnar för att stanna i SSK

Olle Strandell hamnade i frysboxen i HV71 och är nu utlånad till Södertälje. Över fem matcher – till att börja med.
Backen är sedan öppen för att stanna längre i klubben.
– Nu tar vi fem matcher för att sedan se vart vi står efter det både för min och deras skull. Vi får utvärdera efter det, berättar backen för Hockeysverige.se.

SÖDERTÄLJE (Hockeysverige.se)

Under säsongen 2022/23 gjorde Olle Strandell succé i Mora. Något som gav honom ett SHL-kontrakt med HV71, men skadebekymmer gjorde att det bara blev 12 matcher under säsongen. I stället för att hjälpa sitt HV71 under lagets tuffa kval mot Oskarshamn fick han följa kompisarna från en läktarplats.
– Svårt och förra säsongen för min egen del är inte så mycket att sammanfatta, säger Olle Strandell med ett lätt leende då hockeysverige.se ber om att han ska summera sin debutsäsong i SHL.
– Klart att jag hade höga förhoppningar och mycket förväntningar. Det blev tolv matcher, så rent hockeymässigt blev det absolut inte som jag hade tänkt mig förra säsongen. Skador händer och du kan inte bestämma när en skada kommer. Den kommer sällan lägligt. Förhoppningsvis har jag lärt mig något av det.

Det var en axelskada som satte stopp för fler matcher i HV71 förra säsongen.
– Jag opererade axeln och det var fram och tillbaka egentligen hela säsongen. Det började lite redan under min sista match i Mora. När det aldrig blev riktigt bra så opererade vi den.

Hur har det varit emotionellt att följa laget från läktaren?
– Klart att det var jobbigt förra säsongen med allt som var i HV71, med kval och allting. Det var tufft och allt var så ovisst samtidigt som jag inte kunde göra något.
– Jag ”rehab:ade” på och inför den här säsongen var jag fullt ”fit for fight”.

Har du fortfarande några sviter av axelskadan?
– Nej. Jag har inte känt något ännu i alla fall. Allt känns bra.

Tuffa säsongen: “Tycker att vi ändå höll ihop det bra”

Hur var det att komma in i gänget med tanke på att du bara spelade tolv matcher och tillbringade mycket tid utanför laget med din rehabilitering?
– Det var ett bra lag med en massa schyssta grabbar och allt sådant. Klart att det blir en helt annan grej om man är med på alla matcher och bortaresor.
– Men att komma in i laget tycker jag inte var något problem utan det var ett bra gäng killar som tog hand om mig även fast jag inte kunde spela.

Det blev en tuff resa för hela HV71 förra säsongen med en nervös kvalresa mot Oskarshamn som avslutning av säsongen.
– Klart att det var en speciell och tuff säsong. Som alltid när det går dåligt vill folk bättre.
– Jag tycker att vi ändå höll ihop det bra och många som försökte att hålla energin uppe. Det krävs att ta varje dag som en bra dag och göra det bästa av den.

Trots att Olle Strandell var skadad stora delar av förra säsongen tror han inte att han tappade något fysiskt.
– Tvärtom skulle jag nästan säga eftersom jag fick köra fys hela säsongen, säger Olle Strandell med ett skratt.

Hur ser du tillbaka på den här försäsongen för din personliga del?
– Till att börja med var sommaren bra med Björn Melin. Bra träning med allt som en försäsong ser ut.
– Sedan kom augusti… Jag spelade bara fyra matcher och två av dom som center och två som back. Klart att försäsongen inte varit optimal på det sättet.

Hamnade i frysboxen: “Klart att det varit tufft”

Är du besviken över att inte riktigt fått chansen fullt ut på en backplats?
– Klart att jag alltid vill spela och det var tråkigt att hamna utanför. Det är så det funkar, att någon ska göra det också.

Har det varit mentalt tufft?
– Klart att det varit tufft att inte spela matcher eftersom det är därför man håller på. Jag har ändå försökt hålla humöret uppe och inte grotta ner mig för mycket. I stället har jag bara försökt vara så positiv jag bara kunnat.
– Nu har det löst det bra med Södertälje, att jag ska spela fem matcher här, så det känns ändå bra.

Hur har dialogen med Anton Blomqvist varit kring vad du måste göra bättre för att ta en plats?
– Vi har pratat fram och tillbaka om vad dom tycker att jag måste göra, så det har ändå varit okej.

Nu väntar alltså fem matcher med Södertälje för 25-åringen från Leksand.
– Det har framför allt varit lite snack mellan agenten och Södertälje under en relativt lång period. Sedan landade vi i det här.
– Nu tar vi fem matcher för att sedan se vart vi står efter det både för min och deras skull. Vi får utvärdera efter det.

Vilka förväntningar har du på tiden i SSK?
– Framför allt att få istid, spela matcher och komma in i det igen. Bara att få spela igen. Det var någon som sa till mig för några dagar sedan att det var min sjätte match på ett år.  Jag behöver såklart att få spela för att fortsätta utvecklas.

Olle Strandell öppnar för att stanna i Södertälje

Så här långt har Olle Strandell spelat två matcher med Södertälje och trivs med att få vara på is igen även om debuten med laget inte blev, enligt Strandell själv, någon topprestation.
– Det började med Almtuna hemma. Där kändes det faktiskt rätt rostigt, säger Olle Strandell med ett lätt skratt och skakar på huvudet innan han fortsätter:
– Första halvan av matchen kändes det som att det var tio mot tio på planen. Sedan hade vi Västerås borta i fredags. Där tycker jag att jag gjorde en bra match, så det har gått rätt snabbt att komma in i det.

Han hyllar också den grupp av spelare Södertälje har den här säsongen.
– Det har varit grymt bra. Södertälje är ett välmående lag som går bra och vinner många matcher. Då brukar det oftast vara en bra stämning.
– Sjukt skönt gäng, bra ledare och alla har välkomnat mig jättebra. Det har varit bekvämt att komma in i det och till hallen.

Det är sagt fem matcher, hur går tankarna framåt efter den här utflykten?
– Fem matcher. Sedan får vi se vad som händer.

Kan du själv tänka dig att förlänga med Södertälje efter de här fem matcherna för att få ytterligare speltid?
– Ja, absolut. Jag tycker att det känts bra så här i början. Första matchen var, som sagt var, så där. Andra matchen kändes bra precis som allt runtomkring. Vi får se vad som händer, avslutar Olle Strandell med ett leende.

TV: David Pastrnak om sina styrkor och svagheter i “Skill Spider”

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: