Formstarka Rögle vann mot Örebro Hockey J20

5-3 (1-1, 3-1, 1-1) blev resultatet när Rögle och Örebro Hockey J20 möttes i Catena Arena på söndagen. I och med detta har Rögle hela sju raka segrar i J20 Nationell södra herr.

Örebro Hockey J20:s tränare Oscar Dahlgren tyckte så här om matchen:

– Vi startar matchen slarvigt men spelar upp oss. Vi gör en bra andra period fram tills vi drar på oss utvisningar där Rögle straffar oss. Vi har en bra push på slutet men det räcker inte ända fram.

Första perioden var jämn. Rögle inledde bäst och tog ledningen genom Johannes Neumann efter 8.47, men Örebro Hockey J20 kvitterade genom Liam Danielsson efter 15.31. Örebro Hockey J20 tog ledningen med 1-2 genom Hugo Orrsten efter 7.17 i andra perioden.

Rögle vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 1-2 till 4-2 inom bara 5.21. Efter 1.26 i tredje perioden ökade Rögle på till 5-2 genom Nils Bartholdsson.

Filip Thorling reducerade förvisso, men närmare än 5-3 kom inte Örebro Hockey J20. Rögle tog därmed en säker seger.

Liam Danielsson gjorde ett mål för Örebro Hockey J20 och spelade fram till två mål.

Resultatet innebär att Rögle fortsätter toppa tabellen och Örebro Hockey J20 ligger på åttonde plats i tabellen. Ett fint lyft för Rögle som låg på sjätte plats så sent som den 26 september.

Lördag 19 oktober 13.00 spelar Rögle borta mot Frölunda. Örebro Hockey J20 möter VIK Hockey J20 hemma i Behrn Arena onsdag 16 oktober 19.00.