VIK Hockey J20 avgjorde i sista perioden och vann mot Växjö

VIK Hockey J20 vann hemma mot Växjö i J20 Nationell södra herr med 2-1. Matchen var helt jämn efter två perioder, 1-1, innan VIK Hockey J20 avgjorde i sista perioden.

Växjös assisterande tränare Fredrik Arvidsson:

– En match där vi skapar mycket men tyvärr får vi inte riktigt in pucken. Jag tycker att vi har bra energi trots att det är tredje matchen på tre dagar. Prestationsmässigt är vi nöjda. Surt att inte ta poäng.

Noah Wolf slog till 2.32 in i sista perioden och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Den första perioden slutade 0–0. Efter 6.37 i andra perioden gjorde VIK Hockey J20 1-0 genom Filip Karlsson.

Växjö kvitterade till 1-1 genom Malte Lantz-Rosdahl efter 12.01 av perioden. 2.32 in i tredje perioden slog Noah Wolf till och avgjorde matchen för VIK Hockey J20.

Det här var VIK Hockey J20:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Växjös femte uddamålsförlust.

Det här betyder att Växjö ligger på tredje plats i tabellen, och VIK Hockey J20 är på sjunde plats. Ett fint lyft för Växjö som låg på nionde plats så sent som den 19 september.

VIK Hockey J20 tar sig an Frölunda i nästa match borta lördag 12 oktober 15.30. Växjö möter HV 71 borta onsdag 16 oktober 19.00.