LHC-forwarden stängs av: “Våldsamt”

Linköpings Adam Hofbauer stängs av efter tacklingen på Anton Heikkinen.
Tillsammans med Charles D´Astous och Tommi Tikka fälls han av disciplinnämnden.

Adam Hofbauer. Foto: Bildbyrån & TV4.

En tacklingen i ryggen på Anton Heikkinen ledde till tre matchstraff under gårdagens 1–4-match mellan Skellefteå och Linköping. Nu står det klart att Adam Hofbauer fälls av disciplinnämnden efter smällen.

“När Skellefteå-spelaren är nära sargen så sätter Hofbauer upp klubban i ryggen och trycker till. Skellefteå-spelaren faller handlöst in i sargen med kraft utan någon chans att försvara sig”, skrev man under morgongen anmälan.

När beslutet sedan trillat in stödjer man inte Hofbauers försvar om att Heikkinen tappat skäret. Därmed landar straffet på två matchers avstängning och 3500 kronor i böter.

“Av filmsekvensen är det utrett att Adam Hofbauer utdelar en hård tackling i ryggen på motspelaren så att denne träffar sargen på ett våldsamt sätt. Nämnden delar inte Adam Hofbauers uppfattning att motspelaren tappar skäret. Sammantaget anser nämnden att Adam Hofbauer gjort sig skyldig till en bestraffningsbar boarding som ska leda till en avstängning”

Max Lindholm och Henrik Törnqvist var de andra två som fick kliva av isen under matchen. Detta efter att ett slagsmål brutit ut efter Hofbauers tackling.

Brynäsbacken straffas: “Träffar huvudet”

På annat håll anmäldes även Brynäs Charles D´Astous. Detta efter att han delat ut en misstänkt huvudtackling i 0–3-förlusten mot Växjö. Även för honom landar straffet på två matcher.

“Det återstår 31 sekunder av tredje perioden när det sker en Checking to the head. Växjö vinner en lös puck i sin försvarszon och driver upp mot blåa linjen. Brynäs-spelaren Nr 45 Charle-Edouard D’Astous kommer med fart och tacklar Växjö-spelaren i huvudet. Den huvudsakliga kraften träffar huvudet och D’Astous gör ingen ansträngning att spela mot pucken”, skriver man i anmälan.

Även HV71:s Tommi Tikka straffas efter lördagen, men i hans fall handlar det om felaktig utrustning.

“När det återstår 22 sekunder av andra perioden så blir HV71 spelaren Nr 26 Tommi Tikka avvisad från banan då han inte bär sitt halsskydd på ett korrekt sätt”, står det i anmälan.

Böter på 5000 kronor delas ut.

TV: De överraskar i SHL – enligt spelarna

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: