Ullmarks succéstart: “Inte uppnått något än”

Linus Ullmark har hittat fin form direkt i Ottawa Senators.
Burväktaren storspelade natten till söndag – och säkrade en 4–2-seger mot Montreal.
–  Det är skönt att vinna och det är ett steg i rätt riktning, men i slutändan handlar det bara om grundserien, säger han till media efter segern.

Linus Ullmark. Foto: Bildbyrån/Marc Desrosiers.

Genrepet är avklarat för Ottawa Senators. Med mindre än en vecka kvar till NHL-premiären mot Florida Panthers, klev man inatt ut på isen i Canadian Tire Centre och säkrade en 4–2-seger.

På andra sidan stod ett Montreal Canadiens som hade det tufft att hitta nätet. Trots att man vann skotten med 25–19 hängde huvudena efter 60 minuter – till stor del på grund av Linus Ullmark.

Shane Pinto utsågs till matchens bäste spelare efter att han inom sex minuter satt två puckar och därefter fullbordat sitt hattrick i numerärt underläge, men Ullmark var även han en av matchens stjärnor. De 23 räddningar svensken stod för blev i slutändan avgörande för Senators vinnande avslutning på försäsongen.

“Det spelar ingen roll vad vi gör under försäsongen”

Efter matchen var Ullmark dock tydlig med att han och laget inte uppnått något än.

– Jag vet inte vad du pratar om, vi har inte ens spelat första matchen för säsongen. Vi har inte uppnått något än. Det spelar ingen roll vad vi gör under försäsongen, vi får inte två poäng. Det är skönt att vinna och det är ett steg i rätt riktning, men i slutändan handlar det bara om grundserien som tar dig till slutspel, säger svensken till media efter segern.

4–2-matchen var Ullmarks tredje sedan flytten från Boston inför 2024/25. I den första räddade han 96,6 procent, men kunde inte säkra segern för Ottawa. Därefter har han nu två segrar med 90,6 och 92 i räddningsprocent. Kort sagt, en stark start för 31-åringen i en ny miljö.

TV: Oliver Kapanen målskytt för Montreal mot Ottawa

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: