Tungt för Färjestad – Mora bröt fina vinstsviten

Färjestad har haft en stark period i J18 Regional väst herr och inför matchen borta mot Mora hade laget tagit sex raka segrar. På lördagen tog det stopp och matchen i Smidjegrav Arena slutade 4-3 (0-1, 2-1, 1-1, 0-0, 1-0) efter straffar. Det var första förlusten i serien för Färjestad.

Färjestad tog ledningen efter 15.41, genom Edvin Näslund framspelad av Samuel Eriksson. Efter 7.21 i andra perioden nätade Oliwer Karlsson, på pass av Simon Schmid och kvitterade för Mora.

Vincent Lanfjärd Risberg gjorde dessutom 2-1 efter 12.21 framspelad av Noah Svensson och Tim Thomsson.

Färjestad kvitterade till 2-2 alldeles i slutsekunderna av perioden genom Joacim Olsson på pass av Linus Loob Trygg och Isak Holtet.

Färjestad gjorde 2-3 genom Isak Holtet efter 1.41 i tredje perioden.

Mora gjorde 3-3 genom Wille Schedvin efter 13.14 av matchen. I straffläggningen var det Mora som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Simon Schmid för.

Mora har tre segrar och två förluster och 28–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Färjestad har fyra vinster och en förlust och 23–14 i målskillnad. Det här var Moras andra uddamålsseger den här säsongen.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Mora på sjätte plats och Färjestad i serieledning. Ett fint lyft i tabellen för Färjestad som så sent som den 18 september låg på femte plats.

Mora tar sig an Valbo J18 i nästa match hemma söndag 6 oktober 13.00. Färjestad möter samma dag 13.20 Hudiksvalls HC borta.