Näsbränna för Färjestad: “Sätter oss i en dålig sits”

Jumbon mot serieledarna i Jönköping.
Då chockades Färjestad rejält och åkte på sin första förlust för säsongen efter att ha förlorat med 6-3 mot HV71.
– Vi har pratat om att vi inte ska göra så – vi måste lära oss av det här, säger Oskar Steen till hockeysverige.se.

Oskar Steens Färjestad åkte på en oväntad förlust i Jönköping. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

När Färjestad åkte ner till Jönköping för en match mot gamla rivalerna HV71 i Husqvarna Garden så räknade de flesta med att bortalaget skulle ta sin sjunde raka seger för att starta säsongen, speciellt eftersom HV inlett svagt och låg sist i SHL inför dagens omgång.

Men HV71 chockade serieledarna rejält och tog ledningen med 3-0 redan efter elva minuter vilket tvingade FBK att byta målvakt. Även om Färjestad ryckte upp sig ju längre matchen led så lyckades de aldrig hämta ikapp underläget utan HV kunde vinna med hela 6-3.

För Färjestad var det lagets första förlust för säsongen.

– Vi sätter oss i en dålig sits när vi börjar med att ligga under med 3-0 i första. Vi tar några dumma utvisningar och de får en skön känsla att bygga vidare på. Sedan försöker vi jaga hela matchen men vi får inte riktning något “rull” på det och kanske inte får det här flytet som vi är vana att få med oss, säger Oskar Steen till hockeysverige.se efteråt.

Vad var det som hände i starten, det kändes som att ni var lite tagna på sängen?
– Vi kanske var lite passiva och vann inte våra dueller. I dag känns det som att pucken studsade in ganska lätt (för HV) och då är vi inte riktigt där på rätt plats. Vi får kolla vad vi gjorde fel och komma ut bättre till nästa match.

Handlar det om underskattning eller att ni blivit lite för bekväma efter sex raka vinster?
– Nej, det skulle jag inte tro. Underskattning tror jag inte alls att det berodde på. Det handlar nog bara om att vi själva måste vara mer på tå från nedsläpp och vara redo från första bytet.

Känslostark match: “Pratat om att vi inte ska göra det”

Färjestad blev hårt straffade för sina utvisningar då HV71 gjorde tre mål i powerplay.

Blev det så att känslorna tog över och att det blev frustrerat hos er?
– Lite kanske. Nja, jag vet inte. Vi tar några dumma utvisningar som vi har pratat om att vi inte ska göra. Vi får jobba vidare med det och lära oss av det här, säger Steen.

Trots att det var en stökig match med mycket känslor så fick Färjestad endast spela powerplay en gång i matchen – och gjorde då också mål. Men Oskar Steen kände inte att det var orättvist.

– Nej… Det har väl varit lite så nu i början på säsongen men det är bara att spela på. Man brukar väl säga att det jämnar ut sig.

Efter sex raka vinster för att inleda SHL-säsongen så har Färjestad nu åkt på sitt första nederlag. En ovan känsla som laget nu kommer att behöva hantera.

– Vi gör väl som vi brukar göra; kollar video, går igenom vad som var bra och dåligt. Sedan tränar vi på bra på måndag och sedan är vi redo inför veckan när vi börjar med CHL-spel, avslutar Oskar Steen.

Färjestad möter tjeckiska Trinec på tisdag innan de spelar ett nytt rivalmöte i SHL på torsdag då Frölunda är på besök i Karlstad.


TV: De floppar i SHL – enligt spelarna

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: