Efterlängtad seger för Boden – steg åt rätt håll mot Ö-vik Hockey J18

Det har varit en tung period med fem förluster i rad för Boden i J18 Regional norr herr. Men hemma mot Ö-vik Hockey J18 bröts den sviten. Det blev 4-3 (2-1, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0) efter straffar i matchen i Hive Arena.

Första perioden var jämn. Ö-vik Hockey J18 inledde bäst och tog ledningen genom Emil Eklund efter 9.41, men Boden kvitterade genom Filip Grundström. Och Boden hann också ta ledningen, genom Max Sammeli. Efter 17.13 i andra perioden slog Ymir Haflidason till, framspelad av Elia Wicky och Filip Grundström och gjorde 3-1.

Ö-vik Hockey J18:s Vilmer Östman gjorde 3-2 efter 17.26 på pass av Kalle Branthsson och Viggo Öberg.

Emil Eklund gjorde dessutom 3-3 efter 20.15.

I straffläggningen var det Boden som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Casper Enström för.

Boden har en seger och fyra förluster och 9–28 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ö-vik Hockey J18 har fem förluster och 9–31 i målskillnad. Förlusten var Ö-vik Hockey J18:s andra uddamålsförlust.

För tabellens utseende betyder det här att Boden ligger på elfte plats medan Ö-vik Hockey J18 har tolfteplatsen.

Boden möter Vännäs i nästa match hemma söndag 6 oktober 11.00. Ö-vik Hockey J18 möter samma dag Luleå borta.