Straffar avgjorde – Värnamo vann mot Kallinge-Ronneby

Kallinge-Ronneby spelade mot Värnamo hemma i en riktigt jämn match i J20 Div 1 D syd herr. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde bortalaget avgöra till 5-4 (1-2, 2-1, 1-1, 0-0, 1-0). Lucas Appelsved blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Första perioden var jämn. Värnamo inledde bäst och tog ledningen genom Adam Green efter 11.21, men Kallinge-Ronneby kvitterade genom Noah Melkersson. Och Kallinge-Ronneby hann också ta ledningen, genom Anton Svensson. Efter 2.44 i andra perioden nätade Leo Fransson, framspelad av Axel Lageskog och kvitterade för Värnamo.

Edwin Karlsson gjorde dessutom 2-3 efter 4.23 på pass av Victor Spjut.

Kallinge-Ronnebys Alfred Hagström gjorde 3-3 efter 15.45 framspelad av Noah Pålsson.

Kallinge-Ronneby tog ledningen på nytt, återigen genom Anton Svensson efter 7.58 i tredje perioden.

Värnamo kvitterade till 4-4 genom Axel Lageskog efter 13.22 av matchen. I straffläggningen var det Värnamo som avgjorde till 4-5. Den avgörande straffen stod Lucas Appelsved för.

Senaste mötet lagen emellan slutade med seger för Värnamo med 7-2.

I nästa omgång har Kallinge-Ronneby Nybro borta i Liljas Arena, tisdag 8 oktober 19.00. Värnamo spelar borta mot Mörrum lördag 12 oktober 15.00.