Leksand ryckte i sista perioden och vann mot Timrå J20

Leksand vann borta mot Timrå J20 i J20 Nationell norra herr med 6-4. Matchen var helt jämn efter två perioder, 3-3, innan Leksand avgjorde i sista perioden.

Leksand började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 1.48 slog Oliver Timander till assisterad av William Wiman.

Timrå J20 kvitterade till 1-1 efter 7.58, när Filip Lundgren fick träff på pass av Axel Carnbro.

Leksand tog ledningen på nytt efter 12.27, när Jonas Lagerberg-Hoen slog till framspelad av Tinus Luc Koblar.

Timrå J20 kvitterade till 2-2 alldeles i slutsekunderna av första perioden när Lukas Sagranden hittade rätt assisterad av Alve Johansson och Hugo Bergendal.

Timrå J20 gjorde också 3-2 efter 8.09 i andra perioden när Lukas Sagranden hittade rätt på nytt på pass av Alve Johansson.

Leksands Andro Kaderli gjorde 3-3 efter 10.11 på pass av David Back Nilsson och Måns Dufva.

August Lissel gjorde dessutom 3-4 efter 20.15 framspelad av Hugo Kruse.

2.25 in i tredje perioden nätade Timrå J20:s Hugo Bergendal på pass av Linus Carlsson och Lukas Sagranden och kvitterade för Timrå J20.

10.02 in i perioden slog Zaki Crookes till och gav laget ledningen för Leksand.

Laget punkterade matchen med ett 4-6-mål med 1.18 kvar att spela ännu en gång genom August Lissel framspelad av Melvin Novotny. 4-6-målet blev matchens sista.

Timrå J20:s Lukas Sagranden stod för två mål och ett assist.

Timrå J20 har två vinster och tre förluster och 17–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Leksand har fyra vinster och en förlust och 23–14 i målskillnad.

Fredag 11 oktober möter Timrå J20 Skellefteå AIK J20 borta 19.00 och Leksand möter Björklöven hemma 18.45.