Svaret – efter tunga starten: “Inte orolig”

Leksand har förlorat fem av de sex inledande matcherna och ligger näst sist i SHL.
General managern Thomas Johansson sitter dock lugnt i båten.
– Jag är inte orolig, siffrorna visar att vi är på rätt väg, säger “Tjomme” till Falu-Kuriren.

Thomas Johansson behåller lugnet. Foto: Bildbyrån

Efter förlusten mot Skellefteå i torsdags har Leksands IF inlett säsongen med fem förluster på de sex inledande matcherna. Laget ligger på nästjumboplatsen i SHL med fyra inspelade poäng och en målskillnad på minus tio.

General managern Thomas Johansson stressar emellertid inte upp sig till följd av den svaga starten.

Jag är inte orolig, siffrorna visar att vi är på rätt väg. Vi har en grupp som gick igenom ett liknande scenario förra året. Då vände det mot Luleå med ett sent mål. Man kan inte veta exakt när den där vändningen kommer och exakt vad det är som gör att det vänder. Men, spelar vi som vi gjort på slutet är det bara en tidsfråga innan vi kommer att börja vinna matcher. Det vet vi när vi tittar på siffrorna. Det här kommer inte att hålla i sig, säger “Tjomme” till Falu-Kuriren.

Lång startsträcka: “Inget bra svar på varför”

Leksand har behållit en stor del av fjolårets trupp och har således gått in i säsongen med en stor kontinuitet. Trots detta har startsträckan varit långsam för dalalaget.

Jag hade naturligtvis stora förhoppningar att vi skulle vara längre fram än vi är nu. Att vi hade spelat bättre och varit mer likt det lag som avslutade i våras. Jag har inget riktigt bra svar på varför vi inte riktigt är där, säger Johansson och fortsätter:
– Det här är också tjusningen med elitidrott. Det går inte att veta exakt vad som kommer att hända. Sedan måste man se det här över längre tid än sex matcher. Vi hade en liknade start ifjol också men vände på det. Samtidigt, jag vill att vi är bättre redan i morgon (läs: i dag mot Örebro). Det får inte ta tio till 15 matcher ytterligare innan vi börjar hitta ännu mer rätt.

Under lördagen ställs Leksand mot Örebro, som efter sex spelade matcher ligger på en fjärdeplats i SHL med tio inspelade poäng.


TV: De vinner SHL – enligt tränarna


Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: