Beskedet: Skrivs in i NHL:s hjälpprogram

Jack Campbell hade en motig fjolårssäsong som spenderades mestadels i farmarligan.
Nu skrivs den 32-årige målvakten in i NHL:s hjälpprogram.

Jack Campbell. Foto: Matt Slocum/AP Photo/Alamy

Under fredagskvällen meddelade spelarfacket NHLPA att Detroit Red Wings målvakt Jack Campbell kommer att skrivas in i NHL:s hjälpprogram. Campbell kommer att vara otillgänglig för Detroit på obestämd tid under den period han är inskriven i hjälpprogrammet och kan återvända först efter att han fått grönt ljus från administratörer i programmet.

Ligans hjälpprogram finns tillgängligt för spelare som upplever problem med allt från sömn och psykisk ohälsa till alkohol- eller drogmissbruk. Förra säsongen skrevs fem spelare in i ligans hjälpprogram och Campbell är den första att skrivas in i programmet den här säsongen.

Köptes ut från sitt kontrakt i somras

Den 32-årige målvakten kommer från en kämpig säsong i Edmonton Oilers organisation, där han efter en skakig start på säsongen placerades på waivers och sedermera skickades vidare ned till Stanley Cup-finalistens AHL-lag Bakersfield Condors. I somras köptes Campbell ut från de resterande tre säsongerna på hans femårskontrakt med Oilers värt fem miljoner dollar per säsong, innan han skrev på ett ettårskontrakt på ligans minimilön 775 000 dollar med Detroit Red Wings i somras.

Campbell draftades som elfte spelare totalt 2010 och har under sina år i NHL spelat i Dallas, Los Angeles, Toronto och Edmonton.


TV: “Foppa” till Chicago: “Supernära”

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: