Förre SHL-backen om landslagsjobbet: “Kändes helt rätt”

Skadorna satte stopp för fortsatt spel för den tidigare SHL-backen Johan Alm.
Den här säsongen jobbar han i stället som assisterande förbundskapten i det svenska U18-damlandslaget.
– Det var ett uppdrag som kändes helt rätt och även rätt i tiden för mig, säger han till Norran.

Johan Alm under sin sista säsong i Djurgården. Foto: Emma Wallskog/Bildbyrån

De sista åren av Johan Alms karriär präglades av skadebekymmer. Backen, som vunnit två SM-guld med Skellefteå AIK och har meriter från Tre Kronor, spelade bara 43 matcher under sina sista fyra säsonger i Oskarshamn och Djurgården och kom inte till spel alls förra säsongen.

Nu har 32-åringen officiellt valt att lägga skridskorna på hyllan men han lämnar inte hockeyn. Den här säsongen jobbar Alm i stället som assiterande förbundskapten i det svenska U18-damlandslaget.

– Det var ett uppdrag som kändes helt rätt och även rätt i tiden för mig, säger Alm till Norran.

Har ansvar för backarna

Alm har hemma i Skellefteå regelbundet stött på förbundskaptenen Andreas Karlsson och nu jobbar de alltså tillsammans i landslaget.

– Jag coachar backar och har hand om PK. Sedan jobbar vi ihop i övrigt. Det var ett krav jag hade att få jobba med någon har erfarenhet, så att jag även kan lära mig kring ledarskapet.

Under sin spelarkarriär spelade Alm SHL-hockey i Frölunda, Skellefteå och Oskarshamn och gjorde även ett par säsonger i Nordamerika, där han mellan 2014 och 2016 spelade i Nashville Predators farmarklubb Milwaukee Admirals. 2013 och 2014 blev Alm svensk mästare med Skellefteå och totalt under sin karriär samlade han på sig 281 matcher i SHL.


TV: JVM-kollen – tre jokrar till JVM

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: