VM-meriterade svensken placeras på waivers

Emil Bemström klev in som ordinarie i Pittsburgh Penguins efter att ha trejdats till klubben från Columbus Blue Jackets i februari.
Nu placeras den VM-meriterade forwarden på waivers av NHL-klubben.

Emil Bemström under VM 2022 i Tammerfors. Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

Emil Bemström är nästa svensk att placeras på waivers inför den stundande NHL-säsongen.

Under fredagskvällen, svensk tid, placerades den VM-meriterade svensken på waivers av Pittsburgh Penguins, enligt insidern Elliotte Friedman.

25-årigen har spelat tre matcher med Penguins under försäsongen utan att noteras för någon poäng.

Bemström trejdades till Pittsburgh från Columbus i utbyte mot landsmannen Alexander Nylander i februari och spelade uteslutande NHL-hockey efter flytten till Pittsburgh, där han på 24 matcher noterades för fem poäng (3+2). I somras valde Bemström därefter att skriva ett nytt ettårigt envägskontrakt med Penguins värt 775 000 dollar.

Spenderat perioder i AHL

Den 25-årige forwarden har spelat mestadels tid i NHL de senaste säsongerna, men har även varit nedskickad till AHL under perioder. Förra säsongen spelade Bemström åtta matcher i AHL med Cleveland Monsters, varpå han producerade tio mål och totalt 14 poäng. Säsongen 2022/23 stod han för 31 poäng (14+17) på 21 matcher i farmarligan.

Under fjolårssäsongen gjorde Bemström totalt 16 poäng på 56 matcher med Columbus och Pittsburgh.

Att en spelare placeras på waivers inför säsongsstart behöver inte alltid innebära att spelaren i fråga skickas ned till farmarligan, men i de allra flesta fall brukar spelaren i fråga skickas till AHL om ingen annan NHL-klubb valt att plocka upp spelaren under den 24 timmar långa waiversperioden.

Förutom Bemström placerades även Tobias Björnfot, Rasmus Asplund och Olle Lycksell på waivers under fredagskvällen.


TV: Monsterräddning av Markström i första perioden

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: