Björklöven fortsätter vara svårslaget – tog sjätte segern i rad

Det var upplagt för en riktigt het drabbning när två av de formstarkaste lagen i Hockeyallsvenskan möttes i Visionite Arena. Och hemmalaget Björklöven vann mot Bik Karlskoga. 7-1 (3-0, 3-1, 1-0) skrevs resultatet till, som betyder att serieledande Björklöven tog sjätte segern i följd, och att Bik Karlskoga samtidigt förlorade efter fem segrar i rad.

Björklöven spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Axel Ottosson och ett mål av Maxime Fortier tidigt i perioden. Efter 11.41 i andra perioden ökade Björklöven på till 4-0 genom Fredrik Forsberg.

Bik Karlskoga reducerade dock till 4-1 genom Stelio Mattheos efter 12.50 av perioden.

Björklöven gjorde dock två snabba mål och gick från 4-1 till 6-1, målen av Maxime Fortier och Liam Dower Nilsson. Laget punkterade matchen med ett 7-1-mål med 1.40 kvar att spela genom Erik Andersson framspelad av Alfons Freij och Lenni Killinen. Det fastställde slutresultatet till 7-1.

Axel Ottosson och Maxime Fortier gjorde två mål och ett assist var för Björklöven.

Björklöven imponerar med fem segrar och 23–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Bik Karlskoga har fyra vinster och en förlust och 13–11 i målskillnad.

Bik Karlskoga ligger på tredje plats i serien efter matchen.

I nästa match möter Björklöven Tingsryd borta och Bik Karlskoga möter Oskarshamn borta. Båda matcherna spelas onsdag 9 oktober 19.00.