Klart: Han blir historisk lagkapten i nya NHL-klubben

Utah Hockey Club har valt sin första lagkapten.
Det blir stjärnforwarden Clayton Keller som får “C:et”.

Clayton Keller blir första kaptenen i Utahs historia. Foto: Rick Bowmer/AP Photo/Alamy

Utah Hockey Club är nya i NHL inför den här säsongen efter att klubben Arizona Coyotes flyttats upp dit.

Inför att Utah ska gå in i sin första säsong inom National Hockey League så har klubben nu också utsett sin historiska lagkapten som ska leda det nya laget. Arizona hade ingen lagkapten under sina sista år utan de har gått utan en kapten sedan Oliver Ekman Larsson trejdades bort från klubben 2021.

Under fredagskvällen meddelar Utah att den 26-årige stjärnforwarden Clayton Keller tar över som kapten då han tilldelas “C:et” efter klubbens flytt från Arizona till Utah.

– Jag känner mig extremt hedrad över att bli utnämnd som lagkapten. Jag är tacksam för den här chansen och vill tacka hela organisationen för att de tror på mig, säger Keller i ett pressmeddelande.

– Clayton har haft en fantastisk utveckling som en ledare under de senaste åren. Han är en elitspelare som tävlar hårt, bryr sig om sina lagkamrater och har allas respekt. Han kommer att vara en väldigt bra kapten för oss och jag är glad att kunna räkna med Clayton, säger Utahs huvudtränare André Tourigny.

Clayton Keller har tagit stora kliv de senaste säsongerna och blivit en stjärnforward på NHL-nivå. Han har vunnit interna poängligan i Arizona tre år i rad och i fjol stod han för 33 mål och 76 poäng på 78 matcher. Hans bästa säsong var dock 2022/23 då Keller gjorde 37 mål och 86 poäng på 82 matcher.


Markström: “Så redo vi kan bli”

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: