Mike Helbers nya hockeyjobb: “Ingen bättre lämpad”

Mike Helber får jobb på Svenska Ishockeyförbundet.
LHC-profilen tar den nyinrättade tjänsten som strategisk sportchef.
– Jag ser verkligen fram emot det här uppdraget, som känns inspirerande, säger han i ett pressmeddelande.

Mike Helber 2019. Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg.

Han var med på Linköpings resan från division två till Elitserien och kämpade för klubben i 22 år, han har jobbat som expertkommentator i TV och han har jobbat som spelaragent.

Nu kliver Mike Helber in i en ny roll på Svenska Ishockeyförbundet.

– Svensk ishockey ska vara bäst i världen, det är ett uppdrag som hela hockeyrörelsen står bakom. Det behövs en strategisk roll för det, och när bilden av uppdraget började klarna såg jag ingen bättre lämpad än Mike Helber att axla ansvaret. Han har god förståelse för hur svensk ishockey fungerar, har en sund och framgångsrik ledarstil och äger stor legitimitet i idrotts-Sverige. Dessutom är han nyfiken, ödmjuk och prestigelös – egenskaper som passar rollen väl, säger Christer Plars, generalsekreterare Svenska Ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande.

Ansvar för svensk ishockeys talangutveckling

Den nya rollen, strategisk sportchef, beskrivs innehåller bland annat “ansvar för att svensk ishockeys talangutveckling och juniorelitverksamhet utvecklas i önskad riktning”. Ett uppdrag som Helberg ser fram emot.

– Jag ser verkligen fram emot det här uppdraget, som känns inspirerande. Jag känner mig ödmjuk inför hockeyn som folkrörelse, det är en härlig miljö att verka i. För att lyckas med uppdraget behövs god samverkan mellan oss på förbundet och elitligorna, samt smarta vägval inom talangutveckling och prestationsoptimering. Tillsammans är jag övertygad om att vi kommer att uppnå våra mål, säger Mike Helber.

TV: De floppar i SHL – enligt tränarna

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: