Laine: “Det kunde varit mycket värre”

Patrik Laine hoppades på en nystart i Montréal Canadiens.
Istället väntar nu två till tre månaders frånvaro efter en smäll mot knät.
– Jag kämpade så hårt för att komma tillbaka, och sen, andra matchen, andra bytet, blir jag skadad igen, säger stjärnan enligt NHL.com.

Patrik Laine. Foto: Alarmy & TSN.

Patrik Laine hjälptes av isen efter att Torontos Cedric Pare träffat den finske stjärnforwardens knä – och under onsdagen kom beskedet att två till tre månaders vila väntar efter smällen under försäsongen.

Nu möter Laine media för första gången efter smällen.

– Det kunde varit mycket värre. Jag kom lindrigt undan. Jag är fortfarande inte glad över skadan, med det är vad det är. Jag försöker bara vara positiv. Jag kommer tillbaka, säger 26-åringen enligt NHL.com.

Även om reaktionerna i sociala medier varit starka mot tackligen, menar Laine att han inte är arg på Cedric Pare.

– Jag tror inte någon försöker skada. Hockey går fort och jag satte mig själv lite i den situationen. Det är bara en olycklig kollision, säger Laine.

Spelade endast 18 matcher: “Jag kämpade så hårt”

Den storvuxne forwarden spelade endast 18 matcher under 2023/24 efter att han både haft problem med skador och varit inne i NHL:s hjälpprogram. Han trejdades därmed från Columbus Blue Jackets till Montréal Canadiens för att börja om. Men nu, med bara dagar kvar till NHL-premiären, tvingas han sitta vid sidan igen.

– Det var rätt känslofyllt. Jag kämpade så hårt för att komma tillbaka, och sen, andra matchen, andra bytet, blir jag skadad igen. Men det är bara så det är. I den här sporten blir man skadad ibland. Nu kommer jag åtminstone få andra halvan av säsongen när jag kommer tillbaka, säger han enligt NHL.com.

Den finske stjärnan berättar även att det var han själv som bestämde att man inte skulle göra ett ingrepp i knät.

– Jag menar, det är mitt knä. Det kan gå båda håll, jag tror inte det finns några garantier om man opererar sig eller inte. Jag är säker på att jag och det medicinska teamet kommer göra allt vi kan för att se till att det är bra när jag är tillbaka.

TV: Emil Heineman målskytt i Montreals seger mot Philadelphia

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: