Nyckelbacken förlänger – skriver långt kontrakt

Arvid Lundberg var en av de viktiga pjäserna vid Skellefteås SM-guld i våras.
Nu förlänger nyckelbacken med klubben – och skriver ett nytt avtal till 2028.

Arvid Lundberg blir kvar i Skellefteå i flera år framöver. Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Skellefteå AIK säkrar upp en av sina viktigaste pusselbitar.

Inför nedsläpp i kvällens hemmamatch mot Leksand så presenterade klubben nämligen att de förlänger kontraktet med 30-årige backen Arvid Lundberg, som var en av lagets bästa spelare på vägen till SM-guldet i våras.

Lundberg hade ett kontrakt som skulle gå ut efter den här säsongen. Men nu har Skellefteå skriver ett nytt avtal med backen sträcker sig i ytterligare tre säsonger – fram till 2028.

– Jag och min familj trivs fantastiskt bra och jag älskar att spela här! Jag känner även att jag får spela med goda vänner till mig och tillsammans tävla om evig ära och förverkliga våra drömmar. Vi har genom vårt hårda arbete ständigt ett slagkraftigt lag som är med i toppen och jag känner efter vårt slutspel ifjol en lust och hunger efter mer. Jag är väldigt stolt över förtroendet jag fått och ska se till att förvalta det så väl jag kan, säger Arvid Lundberg i ett uttalande.

Arvid Lundberg är född i Skellefteå och har spelat i klubben under en majoritet av sin karriär – förutom två sejourer i Växjö. Han stod för sin bästa säsong i karriären i fjol med sju mål och 25 poäng på 63 matcher i både grundserien och slutspelet. 30-åringen har vunnit tre SM-guld, med Skellefteå 2014 och 2024 samt med Växjö 2018.


TV: De vinner SHL – enligt spelarna

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: