Över 100 000 VM-biljetter sålda – på första dagen

I dag öppnade biljettsläppet inför Hockey-VM i Stockholm nästa år.
Svenska Ishockeyförbundet meddelar då att 100 000 biljetter har sålts redan under första dagen.
– Vi visste att intresset var stort och att hockeyn har massvis av fans världen över men är ändå positivt överraskade över det enorma intresse, säger Tony Wiréhn, VD för VM i Stockholm.

Brons i år – blir det en ny medalj för Tre Kronor på hemma-VM nästa år? Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

I maj nästa år återvänder Hockey-VM till Sverige då Stockholm står som värd tillsammans med Köpenhamn i Danmark.

Under torsdagen släpptes då biljetterna till matcherna i Stockholm – och det blev succé direkt. Svenska Ishockeyförbundet meddelar nämligen i ett pressmeddelande att över 100 000 biljetter har sålts redan under första dagen.

– Det höga biljettrycket är otroligt glädjande för oss i VM-organisationen men även för alla partners, lag, fans och inte minst för stockholmarna som kommer att få uppleva en riktig hockeyfest i maj. Vi visste att intresset var stort och att hockeyn har massvis av fans världen över men är ändå positivt överraskade över det enorma intresse som vi mötte under biljettsläppet idag, säger Tony Wiréhn, vd för 2025 IIHF Ishockey-VM i Stockholm.

Flera VM-matcher redan slutsålda

Det är såklart högst tryck på Tre Kronors matcher och framför allt mötena med Finland och Kanada i gruppspelet är nästan redan slutsålda. Samtidigt blev också semifinalerna, bronsmatchen och finalen helt slutsålda direkt.

Det kommer dock att få tag på fler biljetter när mästerskapet närmar sig.

– Trycket är enormt nu och vissa matcher är helt slutsålda men det finns biljetter kvar till vissa av Tre Kronors matcher och vi kommer dessutom att släppa ut fler biljetter efterhand. Det kan handla om biljetter som idag är uppbokade av partners som vi kan göra tillgängliga för allmänheten. Vi uppmanar därför alla som är intresserade att hålla utkik på biljettsidan, följa oss på sociala medier och prenumerera på vårt nyhetsbrev där vi kommer att meddela när vi släpper fler biljetter, säger Tony Wiréhn.

Tre Kronor spelar i grupp A tillsammans med Kanada, Finland, Slovakien, Lettland, Österrike, Frankrike och Slovenien.


TV: Rasmus Dahlins snyggaste mål 2023/24

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: