Straffseger för Vimmerby hemma mot Djurgården

Vimmerby vann en riktigt jämn match mot Djurgården i Hockeyallsvenskan. Avgörandet kom först i straffläggningen där Vimmerby var starkare och vann med 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0). Isak Hansen blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Första perioden var jämn. Djurgården inledde bäst och tog ledningen genom Tyler Kelleher efter 10.04, men Vimmerby kvitterade genom Ludwig Wistén efter 16.03.

Inget av lagen lyckades göra mål i andra perioden. 13.06 in i tredje perioden nätade Djurgårdens Fredric Weigel på pass av Tyler Kelleher och Jakob Ragnarsson och gav laget ledningen för Djurgården.

Vimmerby kvitterade till 2-2 med 21 sekunder kvar att spela genom Jakob Karlsson assisterad av Hampus Eriksson och Hugo Ollila.

Förlängningen blev mållös.

Det här var Vimmerbys andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Djurgårdens andra uddamålsförlust.

Efter fem matcher har Vimmerby nu fem poäng och Djurgården har tio poäng.

I nästa match möter Vimmerby Mora borta och Djurgården möter Tingsryd hemma. Båda matcherna spelas fredag 4 oktober 19.00.