Tuff match slutade med seger för Kalmar mot Västerås

Det svängde i matchen i Hockeyallsvenskan mellan Kalmar och Västerås i Hatstore Arena. Bortalaget Västerås hade ledningen i början av tredje perioden, med 2-1, men Kalmar vände matchen och vann till slut med 5-3.

– Vi gillade hur vi etsade fast oss ikväll. Vi är i ett läge efter 40 som känns lite orättvist, även om andra perioden är ganska rörig generellt, så kände vi att vi hade mer i oss. Vi gillar hur vi svarar på situationen, kliver upp tillsammans, och är bestämda ihop. Den här kvällen krävde kamp, och vi svarar upp i det momentet, kommenterade Kalmars tränare Viktor Tuurala.

Segern var Kalmars fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Västerås inledde bäst och tog ledningen genom Konstantin Komarek efter 18.15, men Kalmar kvitterade genom Victor Laz i slutet av perioden. Efter 5.30 i andra perioden nätade Anton Gradin, på pass av Albert Lyckåsen och Jacob Hayhurst och gav Västerås ledningen. Kalmar hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.13 genom Andrew Vanderbeck, och gick upp till 3-2 innan Västerås svarade.

Segern skrevs till slut till 5-3 för Kalmar.

Andrew Vanderbeck gjorde två mål för Kalmar och spelade dessutom fram till ett mål.

Kalmar har tolv poäng och Västerås har fem poäng efter fem omgångar.

Kalmar möter Almtuna i nästa match borta fredag 4 oktober 19.00. Västerås möter samma dag SSK hemma.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: