“Ingen kommer att kunna erbjuda honom mer pengar än vi”

Minnesota Wild planerar redan för hur de ska behålla Kirill Kaprizov samt hur hans nästa kontrakt ska se ut.
Då är klubbens ägare Craig Leipold säker på att kunna övertala storstjärnan att stanna.
– Ingen annan kommer att kunna erbjuda honom mer pengar än oss, säger Leipold till The Athletic.

Minnesotas ägare Craig Leipold är säker på att kunna förlänga med Kirill Kaprizov. Foto: Alamy

Minnesota Wild missade Stanley Cup-slutspelet i fjol efter en stor besvikelse till säsong. Klubben har inte heller vunnit en enda slutspelsrunda sedan 2015 utan har åkt ut direkt i första rundan i alla sina sju senaste slutspelsframträdanden.

Det vill dock föreningen ändra på till framtiden och inleder nu en satsning för att ta sig upp till toppen. Klubben har i flera år haft nästan 15 miljoner dollar i “dead cap” till följd av utköpen av både Zach Parise och Ryan Suters kontrakt 2021. Men från och med nästa år så går den siffran ner till 1,66 miljoner dollar. Minnesota får då plötsligt tillgång till 14 miljoner dollar i lönetaksutrymme – som de också planerar att använda.

– Första juli kommer att vara som julafton. Vi kommer äntligen att ha pengar att spendera och få Wild tillbaka till där vi vill vara och vi tittar redan på vilka som är tillgängliga nästa år. Vi vet inte vilka som skriver nya avtal med sina klubbar eller som blir UFAs men vi har en lista på spelare och om de finns på marknaden så kommer vi att satsa för att få dem, säger Wilds ägare Craig Leipold till The Athletic.

Planen för att behålla Kirill Kaprizov

Det största fokuset för Wild är dock att säkra upp sin storstjärna Kirill Kaprizov. Han har varit en toppspelare ända sedan han klev in i ligan 2020 och 2021 skrev Minnesota ett femårskontrakt med Kaprizov värt nio miljoner dollar per säsong. Det kontraktet löper ut 2026 och Minnesota har då rätt att börja förhandla med Kaprizov nästa år och kan skriva ett nytt avtal från första juli.

Minnesota har då redan börjat planera för hur de ska övertala stjärnan att stanna i klubben och skriva ett nytt avtal som börjar gälla från och med 2026.

– Vad är det han vill? Han vill vinna. Så vi kommer att behöva bevisa för honom att vi också vill vinna. Vi ska vara ett slutspelslag varje år och det startar med Kirill. Han kommer att vara fokuset för allt vi gör och vi planerar för att förlänga med honom. Ingen annan kommer att kunna erbjuda honom mer pengar, eller ett längre kontrakt, än oss. Så allt vi behöver göra är att bevisa för honom att vi vill vinna, säger Craig Leipold.

Kirill Kaprizov har skjutit minst 40 mål tre säsonger i rad och har kommit topp tio i NHL:s skytteliga både 2021/22 och 2023/24. Trots att han bara har spelat fyra säsonger i Minnesota så är hans 160 mål redan fjärde bäst i klubbens historia och med sina 330 poäng är han även sjua i klubben genom tiderna.


TV: Matt Rempes fighter säsongen 23/24

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: