Centerns tunga besked: “Kommer att vara borta jättelänge”

Martin Lundberg har drabbats av ett tungt bakslag. Efter att ha skadat sig i premiären är nu säsongen i fara för centern – som ska opereras nästa vecka.
– Det finns förhoppningar om att han kommer tillbaka mot slutet av säsongen, säger huvudtränare Jörgen Jönsson till Smålandsposten.

Växjö har fått ett tungt besked. Martin Lundberg, som klev av tidigt i premiären mot HV71, riskerar att missa resten av säsongen. Centern spelade bara dryga två minuter innan skadan kom.

Enligt Smålandsposten rör det sig om en axelskada som alltså är såpass allvarlig att hela säsongen kan vara i fara. 34-åringen kommer att opereras nästa tisdag och därefter väntar en lång rehab.

– Martin ska opereras på tisdag och kommer att vara borta i flera månader. Det finns förhoppningar om att han kommer tillbaka mot slutet av säsongen, men vi får se. Han kommer att vara borta jättelänge, säger Jörgen Jönsson till tidningen.

“Ett tufft besked för honom”

Martin Lundberg har gjort åtta raka säsonger i Växjö och har under karriären vunnit hela fem SM-guld. Men nu väntar alltså en längre vila för veteranen som hoppas kunna hinna tillbaka för att slåss om ännu ett guld.

– Det är klart att det är ett tufft besked för honom. Han är såklart nedstämd och orolig, men han vill fokusera på att han eventuellt kan vara med när serien närmar sig slutet. Vi hoppas att det blir så.

Med även Karl Henriksson och Hugo Gustafsson på skadelistan har Växjö problem med numerären på forwardssidan. Där man i dagsläget bara har elva stycken att tillgå.

TV: Robert Kimby – mannen med “Sveriges tuffaste hockeyjobb”

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: