Ny smäll för Rögle – stjärnan blir borta i flera veckor

Rögle råkar ut för ännu en skadesmäll i starten av SHL-säsongen.
Leon Bristedt är skadad och väntas bli borta i flera veckor.

– Leon har drabbats av en skada som håller honom borta närmsta månaden, säger Rögles fysioterapeut Christopher Alvengrip.

Leon Bristedt riskerar att bli borta en längre tid för Rögle. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Rögle har fått en tuff start på säsongen med endast en vinst på de inledande fem matcherna. Som om det inte vore nog så har laget också tappat Daniel Zaar och Dennis Everberg till skador.

Nu kommer nästa skadesmäll för skåningarna.

Leon Bristedt dras med en skada och missade gårdagens derby mot Malmö. Nu bekräftar då Rögle att Bristedt kommer att vara borta ett tag och missa flera veckor spel.

– Leon har drabbats av en skada som håller honom borta närmsta månaden. Han kommer vara igång med sin rehabilitering redan inom de närmsta dagarna. Leon är en otroligt seriös spelare som kommer jobba riktigt hårt för att bli spelklar så snabbt som möjligt, säger fysioterapeuten Christopher Alvengrip. 

Backen Calle Själin klev också av med en skadekänning i gårdagens match och blir borta den kommande tiden.

– Kring Calle är det i nuläget helt omöjligt att ge någon fullständig prognos. Det vi kan säga är att han troligtvis inte kommer vara i spel denna eller nästa vecka. Mycket mer än så vet vi inte dagsläget, säger Alvengrip.

Rögle agerar – återkallar talangen

Rögle saknar därför tre av sina bästa och viktigaste forwards då Leon Bristedt, Dennis Everberg och Daniel Zaar alla saknas den kommande tiden.

Det gör att Rögle nu agerar genom att återkalla den utlånade talangen Felix Nilsson som är på lån hos Oskarshamn i HockeyAllsvenskan. Rögle bekräftar att Nilsson ansluter redan till morgondagens match mot Brynäs och väntas även spela i de kommande matcherna mot Luleå, Skellefteå och HV71 innan han återvänder till Oskarshamn.

– Felix har haft en bra sommar och en fin start på säsongen. Ska bli kul att se honom i den grönvita tröjan om en för en kort stund denna gången, säger Hampus Sjöström på klubbens hemsida

Tidigare i veckan kom även Expressen med uppgifter om att Rögle är på väg att stärka upp forwardssidan genom att värva den tidigare leksingen Carter Ashton. Värvningen har dock inte bekräftats i skrivande stund.


TV: De tre största hockeyprofilerna från Kiruna – enligt Stig Salming

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: