Hockeyettan-spelaren får kontrakt – i toppliga

Fredrik Granberg inledde säsongen i Hockeyettan med Piteå. Nu har backen fått kontrakt – i Helsingfors och Liiga.

Från Hockeyettan till Liiga. Fredrik Granberg tar ett stort steg när han nu lämnar Piteå för spel i Helsingfors. Den finska huvudstadsklubben presenterade under onsdagen svensken på ett 1+1-årskontrakt och från att i söndags mött Örnsköldsvik kastas backen nu in i Liiga.

24-åringen från Gällivare har endast spelat seniorhockey på Hockeyettan-nivå tidigare, och får nu chansen i en högsta liga.

– Fredrik är en bra och rörlig back som även har dykt upp i Sveriges juniorlandslag, och som är fostrad av Skellefteå AIK som varje år producerar extremt högkvalitativt spelarmaterial. Fredrik spelar bra åt båda hållen, stöttar aktivt anfallen och kommer givetvis att hjälpa oss nu, men förhoppningsvis även i framtiden. Vi vill tacka Piteå HC för samarbetet med att få Fredrik till vårt lag, säger sportchefen Janne Pesonen.

På 149 matcher i Hockeyettan har det blivit 68 poäng för klubbar som Mariestad, Boden och Piteå. Under junioråren blev det spel i Skellefteås organisation. Fredrik Granberg var även med och spelade två CHL-matcher med klubben under försäsongen. Då blev det två assist på två matcher.

TV: De tre största hockeyprofilerna från Kiruna – enligt Stig Salming

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: