Klart: Kvalhjälten återvänder

Martin Pärna hjälpte Vimmerby till Hockeyallsvenskan.
Nu är kvalhjälten klar för en återkomst till nykomlingen.

Martin Pärna. Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån

Martin Pärna är tillbaka i Vimmerby. Via ett inlägg på Instagram meddelar klubben att 30-åringen är klar för en återkomst till klubben.

Enligt Dagens Vimmerby gäller kontraktet initialt fram till jul.

Pärna erbjöds inget kontrakt efter vårens avancemang till Hockeyallsvenskan och i stället valde han att ta klivet ned till division 3-klubben Virserums SGF. Där blev det inga matcher innan han förra veckan skrev på ett try out-kontrakt med danska Frederikshavn, där han gjorde tre matcher utan att producera någon poäng.

– Det gick jättebra där. Framför allt var det en lärorik vecka i Danmark, där det spelas en helt annan hockey än här. Vi hade en bra dialog med klubben men när Pelle (Johansson, Vimmerby Hockeys sportchef) hörde av sig var det svårt att säga nej. Det är ju i allsvenskan med Vimmerby som jag vill spela. Man har varit med och ta upp laget, så det här ska bli sjukt kul, säger Pärna till Dagens Vimmerby.

30-åringen var en nyckelspelare i det Vimmerbylag som tog klivet upp till Hockeyallsvenskan i våras, då han noterades för 24 poäng på 34 matcher i grundserien och ytterligare sju poäng på 13 slut- och kvalspelsmatcher.


TV: Jonathan Dahlén blindrankar SHL-spelare

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: