Clemensnäs avgjorde i förlängningen mot Kiruna

Matchen mellan hemmalaget Kiruna och gästande Clemensnäs i Hockeyettan norra var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde Clemensnäs avgöra till 3-2 (0-1, 2-1, 0-0, 1-0). Stor matchhjälte med bara 32 sekunder kvar i förlängningen blev Ludvig Warg som gjorde det avgörande målet.

Clemensnäs huvudtränare Kim Lundgren tyckte till om matchen:

– En sämre start på matchen där vi ligger under med 2-0 efter halva matchen, sedan lyckas vi göra 2 mål i powerplay och sedan solar vi upp oss. I tredje perioden så är de en jämn match där båda lagen hade kunnat avgöra men de går till ot för Ludvig Warg gör ett väldigt snygg mål!

Kiruna tog ledningen efter 14 minuters spel, genom Matej Galbavy på pass av Willy Halmkrona och Eddie Ahlmark. Efter 3.50 i andra perioden nätade Jacob Hansson-Geidon, framspelad av Emil Pettersson och Markus Magnusson och gjorde 2-0.

Clemensnäs Jonathan Lidman gjorde 2-1 efter 10.04 framspelad av Ludvig Warg och Oliver Lindgren.

Alexander Bodén gjorde dessutom 2-2 efter 18.54 på pass av Johan Fahlgren och Edwin Enstrand.

Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I förlängningen tog det 4.28 innan Clemensnäs också avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev Ludvig Warg.

Det här var Kirunas andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Clemensnäs andra uddamålsseger.

För tabellens utseende betyder det här att Kiruna ligger på sjätte plats medan Clemensnäs har fjärdeplatsen.

Nästa motstånd för Kiruna är Kalix. Lagen möts söndag 6 oktober 16.00 i Part Arena. Clemensnäs tar sig an Bodens HF borta onsdag 2 oktober 19.00.