Tre poäng till Mariestad efter avgörande i slutperioden mot Nässjö

Mariestad vann hemma mot Nässjö i J18 Div 1 syd B herr med 5-4 (1-2, 2-1, 2-1). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Mariestad avgjorde.

– Så mycket! En match där vi är det spelförande laget i stora delar men blir väldigt hårt straffade stundtals och bjuder in Nässjö på lite enkla misstag som begås utav kollektivet, en typisk premiärmatch med nerver och lite för mycket vilja så kan det låsa sig, men vi reder ut det och hittar ett sätt att vinna tillslut, i början på 3:e är vi väldigt skarpa och nyper dit två puckar, efter Nässjös något slumpartade reduceringsmål så spelar vi med lite större marginal och stänger ned matchen, härligt med en premiärvinst och 3 inkasserade poäng, kommenterade Mariestads tränare Marcus Berggren.

Första perioden var jämn. Mariestad inledde bäst och tog ledningen genom Helmer Wallqvist efter 2.23, men Nässjö kvitterade genom Brian Nilsson. Och Nässjö hann också ta ledningen, återigen genom Brian Nilsson. Efter 9.36 i andra perioden nätade Ville Gustafsson, framspelad av Helmer Wallqvist och kvitterade för Mariestad.

Nässjös Robin Paulin gjorde 2-3 efter 12.21 på pass av Vilmer Jädernäs och Brian Nilsson.

Mariestads Helmer Dalin gjorde 3-3 efter 13.18 på pass av Ville Gustafsson.

Helmer Wallqvist gjorde dessutom 4-3 efter 20.56 framspelad av Hannes Olofsson och Ville Gustafsson.

Efter 5.46 i tredje perioden gjorde Mariestad 5-3, återigen genom Ville Gustafsson.

Oscar Eriksson reducerade förvisso, men närmare än 5-4 kom inte Nässjö.

Mariestads Ville Gustafsson stod för två mål och tre assists och Helmer Wallqvist gjorde två mål och ett målgivande pass. Brian Nilsson gjorde två mål och spelade fram till ett mål för Nässjö.

När lagen möttes senast slutade det med seger för Mariestad med 5-1.

I nästa match, söndag 6 oktober, har Mariestad Dalen borta i Smedjehov 13.00, medan Nässjö spelar hemma mot Gisla/Nittorp 12.50.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: