Talangens poängshow – imponerar i Buffalo

Håller Noah Östlund på att skaffa sig en plats i Buffalo Sabres?
I natt låg han bakom allt för Buffalo med tre assists i 3-6-förlusten mot Columbus Blue Jackets.

Noah Östlund fortsätter att visa framfötterna i Buffalo Sabres. Foto: Marc DesRosiers-Imagn Images

Buffalo Sabres har just nu två olika försäsongstrupper som är igång och spelar matcher. En NHL-trupp som är i Europa och har spelat en försäsongsmatch mot Red Bull München i förberedelserna för NHL Global Series i Prag som startar säsongen nästa vecka. Den andra truppen består av unga talanger och AHL-spelare som är kvar i Nordamerika och spelar försäsongsmatcher mot andra NHL-lag.

En av de mest framstående spelarna i truppen som är kvar i Nordamerika är då svenske 20-åringen Noah Östlund.

För bara några dagar sedan utmärkte han sig rejält genom att stå för ett läckert avgörande i övertidsspelet mot Ottawa Senators. Nu var Östlund i farten igen.

I natt spelade Buffalo Sabres borta mot Columbus Blue Jackets – och även om det blev förlust med 6-3 för Sabres så kunde Östlund visa upp sig. Han var nämligen Buffalos bästa spelare i matchen och låg bakom allting i offensiv väg för bortalaget. Noah Östlund stod då för tre assists och passade alltså fram till Buffalos alla tre mål i matchen.

Tuff match för svenske målvakten

Det var dock en tuff match för Buffalos svenske målvakt Felix Sandström. Buffalo lät båda målvakterna spela halva matchen vardera och Scott Ratzlaff hade då inlett med att hålla nollan på 20 skott under matchens första halva. Men efter att Sandström byttes in så tappade dock Buffalo sin 2-0-ledning. Columbus kunde nämligen vända med fem raka mål och Sandström hade då släppt fem puckar förbi sig på 22 skott innan Blue Jackets punkterade matchen i tom kasse.

Utöver Östlund och Sandström så spelade även Isak Rosén och Anton Wahlberg för Buffalo i nattens förlustmatch mot Columbus.


TV: Läckert avgörande av Noah Östlund mot Ottawa tidigare i veckan

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: