Mardrömsstart för Leksandsmålvakten: “Ser jävligt billigt ut”

Inhopp mot Luleå i tisdags och första starten idag.
Jakob Hellsten fick en riktig mardrömsstart på SHL-karriären.
– Vi andra ska spela bättre framför honom, säger Jon Knuts till TV4
.

Jakob Hellsten. Foto: Bildbyrån/Simon Eliasson.

Slarv i egen zon till 0–1 och 0–2, samt 0–3 i boxplay. När första perioden mellan MoDo och Leksand var slut hade Jakob Hellsten släppt in tre av sju skott han fått mot sig.

En riktig mardrömsstart på SHL-karriären för 24-åringen som dessutom endast hade med sig junioren Marcus Gidlöf som backup till matchen.

– Vi ska försöka vända det här tillsammans med Jakob i kassen. Vi andra ska spela bättre framför honom, säger Jon Knuts till TV4 i första pausen och fortsätter:
– 3–0 är väl inte det vi vill ha. Jag vet inte, 3–0 känns stort. Det är många okej grejer där ute och sen blir vi jäkligt hårt straffade på de grejerna som är mindre bra.

Dubbla misstag: “Haft en problematisk start”

Knuts var en av de som gick bort sig för Leksand innan 0–2-målet. En misslyckad rensning efter ett långt byte ledde till ett skott från Sampo Ranta, rakt upp i Hellstens bortre kryss.

– Jag försöker lyfta och så får jag en liten knack mot skaften. Jag missar och den går rätt till dem. Det ser jävligt billigt ut, säger Knuts till TV4.

Även nyförvärvet Axel Rindell gick bort sig när han tappade pucken i egen zon innan 0–1.

– Rindell har haft en problematisk start på den här säsongen. Drällt en del med pucken, gjorde så där mot Luleå i tisdags och gör det här också. Det där målet får han ta på sig, säger TV4:s kommentator Lars Lindberg i sändningen.

“Challes” frustration: “Dra puckjäveln till icing istället”

Inför andra perioden gav “Challe” Berglund sin syn på det hela:

– Vi börjar bra fram till att Axel slänger in den i mitten. Inte så bjussigt när Jakob gör sin första start i SHL, säger Leksandstränaren till TV4 och fortsätter:
– Sen spelar vi bra – i tio minuter. Sen ger vi bort en puck igen i egen zon. Vi spelar inte med tillräcklig respekt för motståndarna. Vi låter dem ligga kvar i vår zon när man mycket väl hade kunnat dra puckjäveln till icing istället och få en tekning, men sen har man andra egna planer för sig.

Stod för heroisk upphämtning

50 sekunder in i den andra perioden kom 4–0 för Sampo Ranta bakom Jakob Hellsten, men sedan lyfte Leksand.

Zackrisson, Vejdemo, Lang och kloos såg till att ställningen var 4–4 när 60 minuter spelade. Plötsligt hade man hämtat upp det tunga läget och bestigit berget. Då klev Theodor Niederbach fram och sköt 5–4 för hemmalaget i förlängningen. Ett tungt slag för Leksand efter den heroiska upphämtningen.

– Vi har i och för sig vunnit en poäng i dag, men det viktigaste vi vann i dag var den krigarvilja vi visade och att vi aldrig gav upp, säger “Challe” Berglund till TV4.

TV: Jesper Olofssons långa väg hem till Ö-vik

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: