Leksand ryckte i sista perioden och vann mot Mora

Leksand vann hemma mot Mora i J20 Nationell norra herr med 3-1. Matchen var helt jämn efter två perioder, 1-1, innan Leksand avgjorde i sista perioden.

– Jag tycker det är en ganska jämn start på matchen men i andra perioden är Mora det bättre laget, vi får verkligen kämpa både i spelet med och utan puck. Vi får aldrig riktigt kontroll över matchen, vilket gör det starkt att hitta ett sätt att vinna. Vår målvakt Adam Frank gör en jättefin insats och i tredje perioden hittar vi ett bra spel bakifrån som resulterade i det matchavgörande 2-1-målet. Sedan blev det som igår ett mål i öppet kasse. Återigen sjukt starkt av grabbarna att hitta ett sätt att vinna matcher även om inte prestationen är på högsta nivå, kommenterade Leksands tränare Jörgen Bemström efter matchen.

Moras tränare Erik Johansson om matchen:

– Vi gjorde en fantastisk match, tävlade hårt och förtjänade mer. Tyvärr, enligt min mening, var domarinsatsen en avgörande faktor för resultatet.

Det här innebär att Leksand nu har tio segrar i följd i J20 Nationell norra herr.

Första perioden blev mållös. Efter 11.44 i andra perioden gjorde Leksand 1-0 genom Zaki Crookes.

Mora kvitterade till 1-1 genom Melvin Pettersson med 4.46 kvar att spela av perioden. I tredje perioden gjorde Leksand 2-1 efter 1.30 genom Zaki Crookes framspelad av August Lissel och Melvin Novotny. Och med bara 30 sekunder kvar satte Liam Persson avgörande 3-1 på pass av Andro Kaderli och Rocky Langvardt.

Leksand imponerar med fem segrar och 19–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mora har två vinster och tre förluster och 15–14 i målskillnad.

Det här betyder att Mora ligger på femte plats i tabellen, och att Leksand leder serien.

I nästa match möter Leksand Timrå J20 borta på fredag 4 oktober 18.00. Mora möter Timrå J20 onsdag 2 oktober 19.00 borta.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: