Klubbens besked – efter otäcka skadan

Gårdagens match mellan Nybro och Tingsryd fick avbrytas efter en otäck skada på Tingsrydsforwarden Linus Hedman.
Nu meddelar Tingsryd att forwarden efter omständigheterna mår förhållandevis bra.

Tingsryd meddelar att Linus Hedman efter omständigheterna mår förhållandevis bra. Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Via sin hemsida skriver Tingsryd att Linus Hedman drabbats av en kraftig hjärnskakning och att han har behövt sy bakre delen av huvudet efter skadan han ådrog sig i samband med landningen. Efter omständigheterna mår Hedman ändå förhållandevis bra, skriver klubben.

“Linus är i skrivande stund kvar på sjukhuset i Kalmar för observation. Via sin sambo låter Linus hälsa att han är otroligt tacksam och rörd över allt stöd han har fått, både från TAIF-supportrar och ledning, men även från Nybro Vikings och deras professionella hantering i samband med olyckan”, skriver klubben i ett uttalande.

Slog bakhuvudet i isen

Det var redan i den första perioden i gårdagens möte mellan Nybro och Tingsryd som olyckan var framme. Nybro-backen Nichlas Torp fullföljde en tackling på Hedman, som i samband med tacklingen tappade hjälmen innan han slog bakhuvudet i isen. Hedman vårdades av ambulanspersonal på isen innan han fördes vidare till sjukhus och under kvällen meddelade Svenska ishockeyförbundet att matchen kommer att spelas färdigt en annan dag.

När matchen mellan Nybro och Tingsryd kommer att spelas är i nuläget okänt.


TV: Hampus Plato nobbade SHL-klubbarna

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: