Två mål för Benjamin Jismyr när Linköping besegrade Rögle

Linköping vann mötet med Rögle hemma med 6-2 (2-2, 3-0, 1-0) på torsdagen i J18 Regional syd herr.

– Precis som senaste matchen så får vi en bra start och går upp i en 2-0 ledning efter tio minuter. Sen lyckas Rögle göra två snabba mål från egentligen ingenstans. Detta inom loppet av 50 sekunder och det är 2-2 efter första perioden. I andra tycker jag att vi stundtals lyckas bra med att få till långa anfall och byta upp offensivt, vilket också ger utdelning till både 3-2 och 4-2. Vi lyckas även göra 5-2 innan perioden är slut. I tredje perioden så kontrollerar vi spelet fullt ut och bjuder inte Rögle på speciellt mycket. Totalt sett en väl genomförd match från vår sida, och kul att vi får utdelning när vi är ödmjuka och byter upp i anfallszon, kommenterade Linköpings tränare Jesper Bohlin efter matchen.

Det var andra raka för Linköping, efter 5-3-segern mot Frölunda i premiären.

Linköping tog ledningen efter åtta minuters spel, genom David Norgren assisterad av Axel Bjurman och Sebastian Dahlqvist.

Laget ökade också ledningen till 2-0 efter 9.41, när Atle Enander slog till.

Efter 18.33 i första perioden nätade Melwin Högman, på pass av Hugo Christersson och Leo Papista och reducerade åt Rögle.

Rögle kvitterade till 2-2 efter 19.22, när Karl-Johan Wullt fick träff framspelad av Eric Lindvall.

I andra perioden var det Linköping som var vassast och gick från 2-2 till 5-2 genom två mål av Benjamin Jismyr och ett mål av Axel Lindqvist. 16.10 in i tredje perioden nätade Linköpings David Huk framspelad av Victor Tjäder och Atle Enander och ökade ledningen för Linköping. Det fastställde slutresultatet till 6-2.

Linköpings Benjamin Jismyr stod för två mål och ett assist och Milton Carpenhammar hade tre assists.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 29 september. Då möter Linköping Malmö i Malmö Isstadion 15.30. Rögle tar sig an Växjö hemma 16.00.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: