Tre poäng för Frölunda borta mot Växjö

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Frölunda, som vann borta mot Växjö med 3-2 (1-0, 2-0, 0-2) i J18 Regional syd herr på torsdagen.

Frölundas tränare Sebastian Phil tyckte till om matchen:

– Vi svarar upp ordentligt efter förra veckans match. Samtliga spelare gör det bra. Tredje perioden, något okontrollerat ifrån vår sida.

Det var första segern för Frölunda. I premiären förlorade laget med 3-5 mot Linköping .

Frölunda tog ledningen efter 16 minuters spel, genom Felix Sibbesson assisterad av Axel Järnstedt. Frölunda startade andra perioden bäst och gick från 0-1 till 0-3 genom mål av Emil Carlén och Alfred Persson. Noa Bräutigam och Ola Palme reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 2-3 kom inte Växjö.

I nästa match möter Växjö Rögle borta och Frölunda möter Oskarshamn hemma. Båda matcherna spelas söndag 29 september 16.00.