Talangens lycka efter första SHL-målet: “Till slut kom det”

Oskar Vuollet har öst in mål i Skellefteås J20-lag men ännu inte att fått det att lossna i SHL.
Men i kväll kom äntligen det första SHL-målet för 18-åringen.
– Det tog några matcher men till slut så kom det, säger Vuollet till TV4.

Oskar Vuollet kunde inte sluta le efter att ha gjort sitt första SHL-mål i karriären. Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån & TV4/Skärmdump

I J20 Nationell har Oskar Vuollet fullkomligt öst in mål. Förra säsongen sköt han hela 43 mål på 50 matcher i både grundserien och slutspelet när Skellefteå vann JSM-guld – och han stod då totalt för 82 poäng.

Men han var också ombytt i 19 SHL-matcher utan att registrera en enda poäng förra säsongen. Även i de två första matcherna den här säsongen hade han lämnat isen poänglös.

I kväll kom dock det efterlängtade målet.

Skellefteå ledde redan med 1-0 mot Växjö i slutsekunderna av den första perioden då Vuollet var i farten. 18-åringen avlossade flera skott mot Växjömålet och kunde till slut skicka in pucken i nätet för sitt första SHL-mål i karriären.

Oskar Vuollet efter första målet: “Det var skönt”

Efteråt kunde Vuollet inte dölja sin glädje.

– Till slut kom det, det tog några matcher men till slut så kom det. Det var skönt, säger han med ett stort leende på läpparna till TV4 i periodpausen och fortsätter:
– Det är tufft att spela i SHL, det är lite skillnad jämfört med J20 men jag har fått spela några matcher nu och det var skönt att målet kom till slut.

Oskar Vuollet utsågs till J20 Nationells bästa forward i fjol och vann både JSM-guld samt SM-guld med Skellefteå. I somras valdes han också i NHL-draften av Carolina Hurricanes i femte rundan.

Han var sedan inte heller ensam om att sätta sitt första SHL-mål i matchen. Skellefteås juniorback Leo Sundqvist satte också 3-0 för sitt första seniormål i karriären.

Skellefteå vann sedan matchen med 4-0 och stjärnmålvakten Linus Söderström fick då hålla nollan direkt i sin första start på säsongen efter att ha missat hela försäsongen samt de två första SHL-matcherna.

Skellefteå – Växjö 4-0 (2-0,0-0,1-0)

Skellefteå: Anton Heikkinen, Oskar Vuollet, Leo Sundqvist, Oskar Nilsson.
Växjö: –


TV: De vinner SHL – enligt spelarna

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: