MoDos islossning – körde över Malmö i hemmapremiären

MoDo var revanschsugna i kvällens hemmapremiär efter att ha förlorat med 5-0 mot Örebro förra veckan.
Då lossnade det också för MoDo som tog ledningen med 3-0 mot Malmö redan i första perioden och sedan vann med 5-1
– Vi har försökt få igång våra grunder igen, säger Johan Södergran till TV4.

MoDo fick jubla tidigt direkt i hemmapremiären mot Malmö. Foto: Jonas Forsberg/Bildbyrån

MoDo fick en mycket tung start på en nya SHL-säsongen förra veckan då de förlorade med hela 5-0 borta mot Örebro i premiären. Under torsdagskvällen spelar dock MoDo sin hemmapremiär i Örnsköldsvik mot Malmö Redhawks – och då lossnade det tidigt.

Det blev nämligen en drömstart på matchen för MoDo Hockey. Johan Södergran gjorde lagets första mål för säsongen då han satte 1-0 mellan benen på Malmö-målvakten Daniel Marmenlind efter knappt sex minuter. Hemvändande Mattias Norlinder noterades då också för en assist till målet.

Sedan klev de utländska nyförvärven in i handlingarna. Sex minuter efter ledningsmålet så utökade MoDo till 2-0 genom ett direktskott från tjeckiske Lukas Jasek. Blott två minuter senare kom även 3-0, denna gången blev danske Alexander True målskytt via en kontring.

“Få igång våra grunder igen”

MoDo fick sedan spela powerplay och var nära ett 4-0-mål men 3-0 stod sig perioden ut.

– Det var inte så mycket att ta med sig från Örebro-matchen så vi fick försöka gå igenom det under veckan och få igång våra grunder igen. Det ser bra ut nu så det är bara att fortsätta, säger Johan Södergran till TV4 i pausen.

Det var dock besviket i Malmö efter den tuffa starten på matchen.

– Jag tycker att vi är långsamma i allt. Vi står och tittar på varandra lite och väntar på vad den med pucken ska göra. Vi måste hjälpa varandra och göra allting mycket snabbare där ute, säger lagkaptenen Fredrik Händemark.

I den andra perioden fortsatte MoDo också ha bra utdelning. Först kom 4-0 då Johan Södergran gjorde sitt andra mål för matchen och senare satte Måns Carlsson 5-0 med sitt första SHL-mål i karriären. MoDo vann sedan också matchen med 5-1.

MoDo – Malmö 5-1 (3-0,2-0,0-1)

MoDo: Johan Södergran 2, Lukas Jasek, Alexander True, Måns Carlsson.
Malmö: Johan Olofsson.

TV: Jesper Olofssons långa väg hem till Ö-vik