Ny smäll för HV71 – stjärnan skadad

HV71 har fått flera skador i starten av säsongen och nu kommer nästa smäll.
Storstjärnan André Petersson är skadad igen och missar kvällens match mot Frölunda.

André Petersson finns inte med i kvällens match mot Frölunda. Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

HV71 har haft rejäl otur med skador i upptakten på SHL-säsongen då fyra spelare har blivit skadade under de två inledande matcherna.

Oscar Fisker Mølgaard och Oliwer Kaski skadades i premiären mot Växjö och senast mot Skellefteå så klev både Wilhelm Hallquisth och Herman Hansson av med nya skador.

Nu kommer nästa tunga besked för HV71 då André Petersson återigen dras med en skada och missar kvällens match mot Frölunda. Petersson missade stora delar av försäsongen på grund av skadad och spelade endast i en träningsmatch innan SHL-säsongen började. I förlusterna mot Växjö och Skellefteå har “AP20” dock gjort 2+1 och varit HV:s bästa anfallsspelare genom att ligga bakom tre av lagets fyra mål.

Tre juniorer får SHL-debutera

Förutom de fem skadorna så saknar HV även nyförvärvet Joona Luoto på grund av sjukdom medan backarna Mikael Seppälä och Olle Strandell också är utanför laget. Därför kommer tre juniorer att få göra SHL-debut i kväll då backen Viggo Gustafsson samt forwards Albert Schioldan och Joel Abrahamsson är uttagna i truppen.

Frölunda däremot ställer upp med exakt samma lag som i 4-3-förlusten mot Rögle i tisdags.


TV: Ty Rattie förklarar sin framgång i SHL

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: